Αλμυρά κέικ καλαμποκιού

03.12.2008
Πρωτότυπα κέικ που θα ξαφνιάσουν!

Τι έχουμε:

  • 1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 πακέτο Βιτάμ
  • 6 αβγά
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε κομματάκια
  • 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βιτάμ για τα φορμάκια
  • αλεύρι για τα φορμάκια

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζ. μαγιονέζα Hellmanns Real
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό

Τι κάνουμε:

Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα χωρίζουμε σε δύο μπολ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις φουσκώσει προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να «δέσει».

Στο άλλο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο και το μπέικιν-πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις απορροφηθεί ρίχνουμε το βιτάμ λιωμένο, τα κομματάκια πιπεριάς, τον μαϊντανό και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Αλείφουμε με ένα πινέλο μικρά φορμάκια με το βιτάμ, κατόπιν τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και γεμίζουμε περίπου τα 3/4 από τα φορμάκια.

Κατόπιν βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ το καρότο, το μαϊντανό και την πιπεριά. Στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη μαγιονέζα Hellmanns Real και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Αφού ψηθούν τα κεκάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Τα κόβουμε στη μέση, τα γεμίζουμε με το μείγμα της μαγιονέζας και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Οταν προσθέσουμε τη μαρέγκα στο μείγμα, ανακατεύουμε απαλά για να μη χάσει τον όγκο της.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινη φρέσκια Νεμέα.