Κρεμμυδόσουπα με ρέβες

28.05.2009
Μια διαφορετική κρεμμυδόσουπα

Τι έχουμε:

  • 1 συσκευασία κρεμμυδόσουπα ΚΝΟRR
  • 5 κρεμμύδια
  • 2 ρέβες
  • 2 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 1/2 φλιτζ. κρουτόν
  • κλωναράκια μαϊντανού
  • 1 κόκκινη πιπεριά

Τι κάνουμε:

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ξεφλουδίζουμε τις ρέβες και τις τρίβουμε στο ψιλό μέρος του τρίφτη.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και τα αφήνουμε να σοταριστούν τα κρεμμύδια σε πολύ σιγανή φωτιά, ανακατεύοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κατόπιν προσθέτουμε το πιπέρι, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σοταριστούν για περίπου άλλα 15 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ρέβες τριμμένες και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρεμμυδόσουπα KNORR διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία.

Προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμύδια και τις ρέβες στην κρεμμυδόσουπα KNORR, ανακατεύουμε και τη χτυπάμε λίγη λίγη στο μπλέντερ ώσπου να πολτοποιηθούν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βάζουμε την κρεμμυδόσουπα σε σουπιέρες και σερβίρουμε γαρνίροντας με κρουτόν, τις πιπεριές κομμένες σε κομματάκια και ψιλοκομμένα κλωναράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Μπορούμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια της σούπας με 1/2 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη, να βάλουμε σε δυνατό φούρνο και να την αφήσουμε για περίπου 10 λεπτά ώσπου να γκρατιναριστεί το τυρί.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ