Ισπανική ομελέτα με φέτα ή χωρίς

28.03.2011

Χρόνος παρασκευής: 20 λεπτά.
Ατομα: 2

ΥΛΙΚΑ

5 αβγά

  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια
  • 1/2 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρεδάκια γαλάτι
  • πιπέρι

Τεχνική παρασκευής

Ζεσταίνεις το λάδι με το βούτυρο. γΡίχνεις το κρεμμύδι στο τηγάνι. γΑνακατεύεις με ένα ξύλινο κουτάλι και προσθέτεις λίγα λίγα τα λαχανικά.

Τα αφήνεις να μαλακώσουν και να σωθούν τα υγρά τους. Χτυπάς τα αβγά σε ένα μπολ με νερό και αλατοπίπερο. γΡίχνεις το μείγμα στα λαχανικά και αφήνει την ομελέτα να ψηθεί από τη μία πλευρά για 3 - 4.

Γυρίζεις την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου, τη διπλώνεις μέσα στο τηγάνι και την ψήνεις και από την άλλη πλευρά.

Ολα αυτά θέλουν μια μικρή πείρα. Ομως, μέχρι να την αποκτήσεις, εσύ μπορείς να γυρίσεις την ομελέτα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέσα στο τηγάνι.

Στην περίπτωση αυτή, τη διπλώνεις πρώτα μέσα στο τηγάνι στα δύο και μετά την ξεδιπλώνεις πάλι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω.

Σημείωση: Μια ωραία παραλλαγή της ομελέτας αυτής είναι η ομελέτα με τυρί φέτα. Προσθέτεις το τυρί πάνω στη μισή ομελέτα και γυρίζεις την άλλη μισή από πάνω.