Πένες με σπαράγγια και σάλτσα τυριού

01.10.2008
Μια «πράσινη» πινελιά που θα κάνει τα ζυμαρικά ακόμα πιο νόστιμα!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο πένες
  • 1/2 συσκευασία πράσινα σπαράγγια GREEN GΙΑΝΤ
  • Για την σάλτσα:
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζ. γάλα

Για το γαρνίρισμα:

  • φλούδες παρμεζάνας

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Εν τω μεταξύ στραγγίζουμε τα σπαράγγια από το νερό,τα ξεπλένουμε,τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Στην συνέχεια τα σοτάρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με το Βιτάμ έως ότου μαραθούν ελαφρά και κατεβάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.

Μόλις βράσουν οι πένες, τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο τηγάνι ανακατευοντας ώστε να ενωθούν με τα σπαράγγια.

Εν τω μεταξύ για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος, το γάλα, την παρμεζάνα, ανακατεύοντας έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές.

Σερβίρουμε τις πένες με τη σάλτσα τυριού και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.

Συμβουλή
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.