Μοσχαράκι της εξοχής

17.02.2009
Γεμάτο μυρωδιές της άνοιξης!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 250 γραμ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας PUMMARO Κλασικό
  • 1/2 μπουκάλι κρασί
  • 4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζ. ΒΙΤΑΜ
  • 4 καρότα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 15 κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 3 πατάτες
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • κλωναράκια μαϊντανού

Τι κάνουμε:
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια, τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αλευρώνουμε.

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε χοντρές ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το ΒΙΤΑΜ και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα καρότα, προσθέτουμε τα κομματάκια του κρέατος και τα σοτάρουμε, έως ότου ροδίσουν.

Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το συμπυκνωμένο χυμό τομάτας Pummaro Κλασσικό και τον ζωμό λαχανικών.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό και τα ζεματίζουμε, για περίπου 1 λεπτό. Κατόπιν, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας, για να βγει η εξωτερική τους φλούδα.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τις πατάτες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο.

Οταν η σάλτσα πήξει ελαφρά και το κρέας μαλακώσει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε, γαρνίροντας με κλωναράκια μαϊντανού.

Συμβουλή
Αν δούμε πως το κρέας δεν έχει μαλακώσει, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.

Το κατάλληλο κρασί Νεμέα φρέσκια.