Ριγκατόνι με ελιές και κάππαρη

01.10.2008
Εντονες γεύσεις που θα σας συναρπάσουν!

Τι έχουμε:

  • 1 πακέτο ριγκατόνι
  • 500 γραμ. PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη
  • 1 φλιτζ. μαύρες ελιές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 2 κουταλιές κάπαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές με το ειδικό εργαλείο και στη συνέχεια, τις κόβουμε σε κομματάκια.

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, έως ότου χρυσίσουν.

Ρίχνουμε το PUMMARO Σπιτική Τομάτα από τον τρίφτη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, για 5-6 λεπτά. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ελιές, την κάππαρη, αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζουμε, έως ότου δέσει η σάλτσα.

Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνουμε τα ριγκατόνι και τα βράζουμε, για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.

Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν οι γεύσεις και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε 2-3 αντσούγιες ψιλοκομμένες.

Το κατάλληλο κρασί Ντεμπίνα Ηπείρου.