Vegeterian και vegan Τσικνοπέμπτη: 8 BBQ ιδέες για όσους θέλουν να τσικνίσουν αλλά δεν τρώνε κρέας

06.03.2024
Vegeterian και vegan Τσικνοπέμπτη: 8 BBQ ιδέες για όσους θέλουν να τσικνίσουν αλλά δεν τρώνε κρέας
Αύριο ξημερώνει η μέρα που είθισται να «υποκύπτουμε» σε κρεατοφαγική... κατάνυξη όμως το έθιμο αυτό δεν ακολουθείται από όλους καθώς ο κόσμος που αποκλείει το κρέας (vegeterians) αλλά και οτιδήποτε άλλο ζωικής προέλευσης (vegans) πληθαίνει όλο και περισσότερο. Αν όμως θέλουν να τσικνίσουν αυτή την Πέμπτη, υπάρχουν λύσεις, εύκολες και γευστικές.

Τα χορτοφαγικά μπάρμπεκιου μπορούν να είναι εξίσου νόστιμα και ικανοποιητικά με τα παραδοσιακά μπάρμπεκιου, προσφέροντας μια ποικιλία από γευστικές επιλογές τόσο για χορτοφάγους όσο και για κρεατοφάγους. Ιδού μερικές ιδέες για χορτοφαγικά πιάτα μπάρμπεκιου που μπορεί να κάνουν τη διαφορά και στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης.

Σουβλάκια λαχανικών στη σχάρα: Περάστε μια ποικιλία από πολύχρωμα λαχανικά, όπως πιπεριές, κολοκυθάκια, ντοματίνια, μανιτάρια, κρεμμύδια και μελιτζάνες σε σουβλάκια. Αλείψτε τα με μια μαρινάδα ή λάδι εμποτισμένο με βότανα πριν τα ψήσετε στη σχάρα για πρόσθετη γεύση.

Τζατζίκι: Η πιο νόστιμη και light συνταγή για τη φετινή Τσικνοπέμπτη

Vegan grilled vegetable skewers recipe idea

Μπιφτέκια μανιταριών Portobello: Τα μανιτάρια Portobello αποτελούν ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα μπιφτέκια με κρέας. Μαρινάρετε τα μανιτάρια σε ένα μείγμα από βαλσάμικο, ελαιόλαδο, σκόρδο και μυρωδικά πριν τα ψήσετε. Τα σερβίρετε σε ψωμάκια για μπιφτέκια με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις όπως μαρούλι, ντομάτα, αβοκάντο και τυρί.

Απόκριες στην Αθήνα - Μία μεγάλη καρναβαλική φιέστα: 23 ημέρες - 80 εκδηλώσεις - 55 σημεία

Γεμιστές πιπεριές στη σχάρα: Γεμίστε τις κομμένες πιπεριές στη μέση με ένα μείγμα μαγειρεμένης κινόα ή ρυζιού, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι, ντομάτες κομμένες σε κύβους, κρεμμύδια και μπαχαρικά. Περιχύνουμε με τυρί αν θέλουμε και στη συνέχεια ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να ζεσταθεί η γέμιση.

Σουβλάκια χαλούμι στη σχάρα: Το τυρί χαλούμι κρατάει καλά στη σχάρα και αναπτύσσει ένα νόστιμο απανθρακωμένο εξωτερικό. Κόβουμε το χαλούμι σε κύβους και περνάμε σε σουβλάκια με ντοματίνια, ελιές και κομμάτια κόκκινο κρεμμύδι. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι το τυρί να ροδίσει και να γίνει ελαφρώς τραγανό.

Ψητές χορτοφαγικές πίτσες: Ανοίγετε τη ζύμη πίτσας και αλείφετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε τη μια πλευρά της ζύμης μέχρι να λιώσει ελαφρά, στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε και προσθέτετε γαρνιτούρες όπως ντομάτες σε φέτες, πιπεριές, κρεμμύδια, μανιτάρια και φρέσκα μυρωδικά. Κλείνουμε το καπάκι της σχάρας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να λιώσει το τυρί.

Grilled corn cobs on wood background.

Ψητό καλαμπόκι στη σχάρα: Μουλιάστε ολόκληρα στάχυα καλαμποκιού σε νερό για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήστε τα με το φλοιό τους μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε με αρωματισμένο βούτυρο ή πασπαλίζουμε με σκόνη τσίλι και χυμό λάιμ.

Vegan brownies με ταχίνι και χαλβά, ιδανικά για την Καθαρά Δευτέρα

Τοφού μπάρμπεκιου: Μαρινάρετε τις φέτες τόφου σε ένα μείγμα σάλτσας μπάρμπεκιου με σάλτσα σόγιας, σκόρδο, σκόνη κρεμμυδιού και την αγαπημένη σας σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήστε μέχρι να καραμελώσει και να γίνει ελαφρώς τραγανό εξωτερικά.

Ψητά λαχανικά στη σχάρα: Γεμίστε τις μεγάλες τορτίγιες με ψητά λαχανικά, χούμους ή τζατζίκι, φρέσκα χόρτα και τυρί φέτα. Τα τυλίγουμε σφιχτά και τα ψήνουμε στο γκριλ για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες οι τορτίγιες.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.03.2024 - 18:38