Τσικνοπέμπτη: 4 light επιδόρπια για μετά το μπάρμπεκιου

07.03.2024
Τσικνοπέμπτη: 4 light επιδόρπια για μετά το μπάρμπεκιου
Μια μέρα «δύσκολη» για το φαγητό η σημερινή καθώς, ως είθισται, οι ψησταριές θα... αναστενάξουν!

Είτε τσικνίσεις με κρέας είτε χωρίς, το πιο πιθανό είναι να φας αρκετά, πράγμα που σημαίνει ότι καλό είναι το επιδόρπιό σου να μην είναι βαρύ. Η σοκολάτα και τα σιρόπια, δηλαδή, ίσως να πρέπει να αποφευχθούν, ή τουλάχιστον να υπάρξουν ως δεύτερη επιλογή για όποιον προτείθεται να... διακινδυνεύσει (την έξτρα βαρυστομαχιά).

Εμείς παραθέτουμε μερικές πιο light επιλογές με βάση τα φρούτα, το παγωτό και το γιαούρτι, σε περίπτωση που κάτι ψάχνεις και δεν βρίσκεις.

1. Κεμπάπ φρούτων με ντιπ γιαουρτιού: Πέρασε τα κομμάτια από τα αγαπημένα σας φρούτα σε σουβλάκια και ψήσε τα στη σχάρα μέχρι να «αρπάξουν» ελαφρά. Σέρβιρε τα ψητά σουβλάκια φρούτων με ένα κρεμώδες ντιπ γιαουρτιού αρωματισμένο με μέλι και βανίλια και θα μας θυμηθείς.

2. Παγωτό σε διάφορες γεύσεις: Δροσερό, ελαφρύ και γευστικό, το παγωτό είναι πάντα μία σίγουρη λύση (σε λογικές ποσότητες βέβαια, γιατί αν φας ένα κιλό παγωτό... είναι και πάλι, πρόβλημα!) Βάλε στο τραπέζι και διάφορες γαρνιτούρες, όπως ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας, πασπαλίσματα, σάλτσα καραμέλας και, ίσως, σαντιγί και άφησε τον κόσμο να αυτοσχεδιάσει.

3. Φρουτοσαλάτα: Μια δροσερή φρουτοσαλάτα είναι πάντα μεγάλη επιτυχία στα μπάρμπεκιου. Συνδύασε μια ποικιλία εποχιακών φρούτων όπως μούρα, πεπόνια, σταφύλια και εσπεριδοειδή. Πρόσθεσε μια πινελιά μέλι, κανέλα ή λίγο δυόσμο για επιπλέον γεύση και είσαι έτοιμη!

4. Λεμονόγλυκο: Αυτό είναι το δικό μας προσωπικό αγαπημένο και ταιριάζει «γάντι» ύστερα από όλα τα «μεγάλα» τραπέζια της χρονιάς, όπως του Πάσχα ή του 15αύγουστου. Δες τη συνταγή για το πιο νόστιμο και ελαφρύ γλυκό εδώ και Καλές Απόκριες!

Τελευταία τροποποίηση στις 07.03.2024 - 12:06