Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις - εκτός από το ψήσιμο

05.03.2024
Τσικνοπέμπτη στο σπίτι: Όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις - εκτός από το ψήσιμο
Αν έχεις αναλάβει «υπηρεσία» για τη φετινή κρεατοφαγική «κατάνυξη», ιδού μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να βγεις ασπροπρόσωπη και ως προς τα... παρελκόμενα!

Αν δεν το έχεις αντιληφθεί ήδη, σε δυο μέρες ξημερώνει η μέρα που είθισται να τρώμε ψητά και αν με την παρέα σου έχετε αποφασίσει ότι δεν θα βγείτε (είναι και λίγο ρίσκο η έξοδος μια τέτοια με΄ρα, όση καλή διάθεση και νά' χεις) και ο κλήρος έπεσε σ' εσένα... «καλή δύναμη»!

Είναι όμορφο να είσαι οικοδεσπότης αλλά και αγχωτικό. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε λίγο να βοηθήσουμε την κατάσταση έστω και τελευταία στιγμή.

Με τα κρεατικά δεν θα ασχοληθούμε καθώς θεωρούμε πως για να ανέλαβες, κάτι θα ξέρεις επ' αυτού... Σε κάθε περίπτωση, πάντως, μπορείς να πάρεις μερικές γενικές πληροφορίες από ΕΔΩ ή πιο ειδικε΄ς, σχετικά με τη μαρινάδα που ταιριάζει σε κάθε κρέας ΕΔΩ.

half-grilled-half-ready-raw-steaks-grill-1.jpg

Και αφού αφήσαμε τη φωτιά στην άκρη πάμε στο... παρασύνθημα. Συνοδευτικά και σαλάτες, για αρχή.

Αρχικά έχουμε τις πατάτες. Τηγανητές, βραστές ή στον φούρνο, όποιο στυλ και να αποφασίσεις τη θέλει την πατατούλα του το κρεατάκι. Εμείς προτιμάμε τις τελευταίες και σου αποκαλύπτουμε ΕΔΩ το μυστικό για τις πιο επιτυχημένες.

Μετά πάμε στις σαλάτες. Μια πράσινη σαλάτα την οποία μπορείς να εμπλουτίσεις με χρωματιστές πιπεριές ή μία πολίτικη που είναι και της εποχής, θα προτείναμε εμείς και δες ΕΔΩ τη συνταγή για την πιο εύκολη πολίτικη, αν δεν την έχεις πρόχειρη.

Μπορείς, φυσικά να ψήσεις και μερικά λαχανικά στη σχάρα, αφού θα το ανάψεις το κάρβουνο έτσι κι αλλιώς. Προτίμησε πιπεριές, κολοκύθι, μανιτάρια και... κρεμμύδι για τους πιο θαρραλέους! Και σέρβιρέ τα με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με βάση το λεμόνι, τη ρίγανη ή άλλα μυρωδικά, ΄όπως το θυμάρι, για παράδειγμα. Αν μάλιστα βάλεις και λίγη μουστάρδα μέσα, αυτή θα γίνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα! Αν πάλι δεν είσαι του λεμονιού, η άλλη, πιο safe λύση είναι αυτή του μπαλσάμικου.

bbq-vegetables.jpg

Απαραίτητες στη λίστα με τα συνοδευτικά και οι σαλάτες αλοιφές. Αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάποια μόνη σου υπάρχουν και έτοιμες, αλλά αν προλαβαίνεις έστω και μία, θα προτείναμε ένα τζατζίκι light (ναι, υπάρχει και τέτοιο). Εναλλακτικά μπορείς να διαλέξεις από 22 (!) ακόμη επιλογές ΕΔΩ.

Τέλος, για επιδόρπιο εμείς προτείνουμε -όπως και σε κάθε μεγάλη γιορτή που περιλαμβα΄νει πολύ φαγητό- ένα πανεύκολο, πεντανόστιμο και πανάλαφρο λεμονόγλυκο. Θυμήσου τη συνταγή ΕΔΩ και καλά να περάσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις 05.03.2024 - 16:06