Τσικνοπέμπτη: Οι 50 αποχρώσεις του... γκριλ! Tips για σούπερ τσίκνισμα

15.02.2017
Τσικνοπέμπτη έβγαινε στην μεγάλη Οθόνη πρόπερσι το πρώτο μέρος της σειράς ταινιών οι πενήντα αποχρώσεις του γκρι. Μαζί με το δεύτερο μέρος που ήδη προβάλλεται στην μεγάλη Οθόνη, η αυριανή ημέρα επιβάλλει τις... 50 αποχρώσεις του... γκριλ! Σου δίνουμε όλα τα μυστικά που χρειάζεσαι και καλό τσίκνισμα!

Το τσικνίζεις με...

Τσικνοπέμπτη σήμερα κι ως είθισται το ψητό το κρέας έχει την τιμητική του. Είτε επιλέξεις μπριζολάκια, παϊδάκι ή το ρίξεις στο σουβλάκι, σου δίνουμε όλες τις πληροφορίες για να το τσικνήσεις σωστά και να γίνει το κρέας λουκούμι!

Κάνε κλικ στις επόμενες σελίδες και μάθε πώς θα ψήσεις τα πιο τέλεια σουβλάκια, μπιφτέκια, κοτόπουλο, μπριζολάκια κι άλλα κρεατικά αλλά και μερικά τρικ για να μαρινάρεις και να μαλακώσεις το κρέας. Σου τα έχουμε συγκεντρώσει όλα σε ένα άρθρο!

Σουβλάκια (χοιρινά ή κοτόπουλο)

Τι πιο νόστιμο από μερικά σουβλάκια για να τσικνήσεις σήμερα; Σκέφτηκες να τα κάνεις σπιτικά; Το χειροποίητο σουβλάκι έχει άλλη χάρη και νοστιμιά. Κι αν νομίζεις πως θέλει τέχνη σου αποκαλύπτουμε όλα τα μυστικά για να μη σου μείνει ο παραμικρός δισταγμός. Από το μέρος του κρέατος που πρέπει να αγοράσεις, μέχρι τη μαρινάδα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να απογειώσεις τη γέυση τους αλλά και κόλπα για να τα κάνεις διαιτητικά, όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα σπιτικά σουβλάκια στα έχουμε συγκεντρωμένα εδώ.

Μπιφτέκια

Τα μπιφτέκια τ΄αγαπούν μικροί και μεγάλοι. Είτε επιλέξεις κιμά μοσχαρίσιο, αρνίσιο, κοτόπουλου, χοιρινό, γαλοπούλας ή ανάμεικτο, όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να φτιάξεις αφράτα & γευστικά μπιφτέκια θα τα βρεις σε αυτό το παλαιότερο άρθρο μας. Μάθε τα μυστικά του κιμά για να τους εκπλήξεις όλους. Για μπιφτέκια που λιώνουν στο στόμα ακολούθησε τις συμβουλές που θα βρεις εδώ.

Κοτόπουλο

Είναι από τις πιο κλασικές επιλογές κι όχι μόνο για τσικνοπέμπτη. Από τα πιο εύκολα πουλερικά στο μαγείρευμα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν έχει κι αυτό τα μυστικά του και κόλπα για να γίνει απολαυστικό. Μάθε πώς θα το διατηρήσεις ζουμερό και νόστιμο είτε το ψήσεις στη σχάρα, είτε στο φούρνο. Όλα τα κόλπα συγκεντρωμένα εδώ.

Μπριζόλες

Τι πιο απλό απ’ το να θέλει κανείς να απολαύσει μια ωραία, νόστιμη και ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι του; Το αγαπημένο μας Cusina di Caruso μας αποκαλύπτει τα 9 βασικά μυστικά για την τέλεια μοσχαρίσια μπριζόλα σπίτι και μπορείς να τα διαβάσεις εδώ.

Έξτρα tips για κάθε κρέας

- Το τσικνίζεις πατροπαράδοτα με ψησταριά; Τι να προσέξεις

* Κι αν είσαι των παραδόσεων, βγάζοντας την σχάρα για να ψήσεις στο τζάκι, το μπάρμπεκιου ή την απλή μικρή ψησταριά, διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το ψήσιμο στη σχάρα, από τις μαρινάδες, το κάρβουνο μέχρι και το ψήσιμο των λαχανικών που θα συνοδέψουν τα κρεατικά σου. Όλα με ένα κλικ εδώ.

* Μερικά περίεργα τρικ για να μαλάκώσει το κρέας (λειτουργούν)

Το χοιρινό και το μοσχαρίσιο κρέας, ειδικά αν πρόκειται για τα πιο άπαχα μέρη συχνά γίνεται σκληρό με το ψήσιμο και με αποτέλεσμα να "σχοινιάζει". Αλλά και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν μερικά τρικ μαγειρικής. Τρία μαγικά συστατικά, που περιέχουν ένζυμα με ιδιότητα να μαλακώνουν τις πρωτςϊνες του κρέατος είναι στη διάθεσή μας. Ποιά είναι αυτά; Για μάθε το με κλικ εδώ.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα