Πώς να φτιάξεις μπάρες με φυστικοβούτυρο, χωρίς ψήσιμο

04.12.2022
Πώς να φτιάξεις μπάρες με φυστικοβούτυρο, χωρίς ψήσιμο
Η ιδανική επιλογή για όταν λαχταράς φυστικοβούτυρο

Αυτές οι μπάρες είναι ιδανικές για όταν λαχταράς λίγο φυστικοβούτυρο. Εμπνευσμένα από τα buckeyes, έχουν την ίδια αλμυρή-γλυκιά γεύση, αλλά με μια στρώση καραμελωμένης γεύσης που δεν αφήνει το βούτυρο να ροδίσει αφού λιώσει. Μπορείς να τις φτιάξεις αυτές τις λιχουδιές σε σχεδόν οποιοδήποτε μέγεθος ταψιού, ακόμα και σε μια φόρμα για mini muffins. Κόψε τις σε μπάρες ή τετράγωνα με ένα μαχαίρι ή χρησιμοποίησε κοπτήρες μπισκότων για να φτιάξεις χαριτωμένα σχήματα.

Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστή μηλόπιτα

Συστατικά
Για τη Βάση
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο (απαλό ή τραγανό)
Πρέζα αλάτι kosher (προαιρετικά)
½ φλιτζάνι ψίχουλα μπισκότων ή αλεύρι αμυγδάλου, αλεύρι καρύδας ή τριμμένη καρύδα
Περίπου 1 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστικής
Για το Topping
170 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας ή ψιλοκομμένη σοκολάτα, οποιοδήποτε ποσοστό
½ κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή βούτυρο
Θαλασσινό αλάτι, ψιλοκομμένη καρύδα, αμύγδαλα κομμένα σε φέτες, φιστίκια ψιλοκομμένα με μέλι ή θρυμματισμένα πρέτσελ, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Κέικ αμυγδάλου με κάρδαμο και φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση
Φτιάξε τη βάση: Ζέστανε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, άφησε το να λιώσει για να βγάλει φουσκάλες και να ροδίσει. Πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο, και σβήσε τη φωτιά. Ανακάτεψε το γύρω-γύρω μέχρι να λιώσει το φυστικοβούτυρο και στη συνέχεια ανακάτεψε με ψίχουλα.

Γλύκανε το μείγμα κατά βούληση με ζάχαρη ζαχαροπλαστικής. Άπλωσε το μείγμα σε ταψί 20 επί 20 εκατοστών.

Φτιάξε την επικάλυψη: Πρόσθεσε τα κομματάκια σοκολάτας και το λάδι καρύδας σε μια μικρή κατσαρόλα και λιώσε τη σοκολάτα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Άπλωσε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τη στρώση του φυστικοβούτυρου. Πασπάλισε με οποιοδήποτε συστατικό έχεις επιλέξει και βάλε το στο ψυγείο μέχρι να δέσει το φυστικοβούτυρο και οι στρώσεις σοκολάτας, περίπου 1 ώρα περίπου. Κόψε τις σε μπάρες ή τετράγωνα με ένα μαχαίρι ή χρησιμοποίησε κοπτήρες για μπισκότα.