Πώς να φτιάξεις pancakes από προζύμι, με αχλάδια και βούτυρο

27.11.2022
Πώς να φτιάξεις pancakes από προζύμι, με αχλάδια και βούτυρο
Μια υπέροχη συνταγή από το Brooklyn, με λαχταριστές τηγανίτες που θυμίζουν στρώσεις από κεικ

Αυτή η συνταγή προέρχεται από το Vinegar Hill House στο Brooklyn, μέσω της Angela Johnson Sherry, η οποία μοιράστηκε τη συνταγή της οικογένειάς της με το εστιατόριο πριν από σχεδόν μια δεκαετία. Πασπαλίζουν με λίγα φρούτα εποχής στο κάτω μέρος του ταψιού και, στη συνέχεια, προστίθεται πολύ αέρινο κουρκούτι για τηγανίτες για να φτιαχτούν παχιές, τραγανές τηγανίτες που μοιάζουν σχεδόν με στρώσεις κέικ. Χρησιμοποίησε ένα ζεστό φούρνο και ένα προθερμασμένο τηγάνι από χυτοσίδηρο, είτε ένα μικρό για να φτιάξεις μια τηγανίτα, είτε ένα μεγάλο για να φτιάξεις μεγάλες τηγανίτες που μπορείς να μοιραστείς με τους αγαπημένους σου.

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας που θα βρεις!

Συστατικά (4 μερίδες)
½ προς 1 φλιτζάνι προζύμι
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια πλήρες γάλα
3 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
3 έως 4 αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες (μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις μήλα σε φέτες)
Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Κέικ αμυγδάλου με κάρδαμο και φιστίκι Αιγίνης

Εκτέλεση
Ανακάτεψο το προζύμι με το αλεύρι και το γάλα και στη συνέχεια άφησε το σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένο με ένα πανί, όλη τη νύχτα και έως και 24 ώρες. Ανακάτεψε καλά και μετάφερε ένα φλιτζάνι από αυτό το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο με καπάκι ή γυάλινο βάζο για να το αποθηκεύσεις στο ψυγείο, για άλλη μια παρτίδα pancakes.

Χτύπησε τα αυγά, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και τη ζάχαρη στο υπόλοιπο αλεύρι και το γάλα που έχει υποστεί ζύμωση. Το κουρκούτι θα χαλαρώσει και θα πάρει την παχιά, αέρινη υγρή υφή ενός milkshake. Εάν το κουρκούτι φαίνεται λίγο πολύ σκληρό, πρόσθεσε μια πιτσιλιά γάλα.

Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς, με ένα μαντεμένιο τηγάνι μέσα στο φούρνο. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, αφαίρεσε το και ανακάτεψε σε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο μέχρι να λιώσει και μετά πρόσθεσε μια λεπτή στρώση φρούτων, ώστε να μπορείς ακόμα να βλέπεις μερικά μέρη του πάτου του τηγανιού. Βάλε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά στο μάτι της κουζίνας και άφησε τα φρούτα να τσιγαριστούν για ένα ή δύο λεπτά μέχρι να μαλακώσουν στις άκρες τους και μετά πρόσθεσε τη ζύμη.

Βάλε το τηγάνι στο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι το πάνω μέρος των pancakes να ροδίσει ομοιόμορφα και οι άκρες να γίνουν τραγανές. Γύρισε τα σε ένα πιάτο με την πλευρά των φρούτων προς τα πάνω και σέρβιρε με λίγο βούτυρο από πάνω και μια γενναιόδωρη κούπα σιρόπι σφενδάμου.