Τραγανό νιόκι με λαχανάκια Βρυξελλών και βούτυρο

30.04.2022
Τραγανό νιόκι με λαχανάκια Βρυξελλών και βούτυρο
Γρήγορο και νόστιμο!

Για ένα φανταστικό γεύμα που μπορεί να είναι έτοιμο σε 20 λεπτά, ανακάτεψε ψημένα νιόκι και σοταρισμένα λαχανάκια Βρυξελλών με ξύσμα λεμονιού, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και βούτυρο. Το κλειδί σε αυτή τη συνταγή είναι πώς μαγειρεύεις τα νιόκι: Δεν χρειάζεται να βράσουν. Απλώς ψήσε τα μέχρι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια εξωτερικά, και το εσωτερικό τους θα παραμείνει λαστιχωτό. Η υφή που προκύπτει θυμίζει τηγανητή ζύμη.

Σολομός με τζίντζερ και άνιθο - Ένα πεντανόστιμο πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί γρήγορα

Συστατικά
1 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών (ή σταυρανθή λαχανικά όπως μπρόκολο, κουνουπίδι ή ακόμα και λάχανο)
1 λεμόνι
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 συσκευασία νιόκι πατάτας
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε 6 κομμάτια
½ κουταλάκι του γλυκού μέλι
Φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Κόψε στη μέση τα λαχανάκια Βρυξελλών. Χρησιμοποιώντας έναν αποφλοιωτή λαχανικών, ξεφλούδισε χοντρές λωρίδες από ξύσμα λεμονιού και στη συνέχεια ψιλόκοψε. (Θα πρέπει να έχεις περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο ξύσμα.)

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα λαχανάκια Βρυξελλών, αλατοπιπέρωσε τα με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι και μετά τακτοποίησε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε ομοιόμορφη στρώση, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ρίξε από πάνω το ξύσμα λεμονιού και μαγείρεψε, μέχρι να ροδίσουν καλά από κάτω τα λαχανάκια Βρυξελλών, για 3 με 5 λεπτά. Πρόσθεσε τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, ανακάτεψε και μαγείρεψε μέχρι να γίνουν τραγανά τα λαχανάκια Βρυξελλών, για 2 με 3 λεπτά. Μετάφερέ τα σε ένα μεσαίο μπολ.

Στο ίδιο τηγάνι ζέστανε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Σπάσε τα νιόκι που έχουν κολλήσει μεταξύ τους, πρόσθεσε τα στο τηγάνι και μαγείρεψε, μέχρι να ροδίσουν από τη μία πλευρά, για 2 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε το βούτυρο και το μέλι, αλατοπιπέρωσε άφθονη ποσότητα μαύρου πιπεριού και μαγείρεψε, ανακατεύοντας, μέχρι το βούτυρο να ροδίσει και να αφρίσει, για 1 με 2 λεπτά. Ανακάτεψε τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να ζεσταθούν. Σέρβιρε με τριμμένη παρμεζάνα.