Κέικ γιαουρτιού με βατόμουρο

08.01.2022
Κέικ γιαουρτιού με βατόμουρο
Εύκολο και λαχταριστό γλυκό

Εσύ γνώριζες πως αν έχεις γιαούρτι, αυγά και κατεψυγμένα βατόμουρα, μπορείς να τα μετατρέψεις σε ένα υπέροχο λαχταριστό κέικ με άρωμα λεμονιού; Δεν χρειάζεται να κάνεις κρέμα με βούτυρο και ζάχαρη ή να οτιδήποτε περίπλοκο, μπορείς απλώς να χτυπήσεις, να ανακατέψεις και περιμένεις μέχρι η κουζίνα σου να γεμίσει μυρωδιές από το μαγευτικό άρωμα.

Η συνταγή για υπέροχη κολοκυθόπιτα ΧΩΡΙΣ ψήσιμο!

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά

Αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι

½ φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι

3 μεγάλα αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ξύσμα λεμονιού (από 1 λεμόνι)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι συν 1 κ.σ. ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι συν 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ φλιτζάνι φυτικό λάδι

2 φλιτζάνια κατεψυγμένα βατόμουρα

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 180°. Κάλυψε ελαφρά ένα ταψί με αντικολλητικό σπρέι. Τοποθέτησε μια λαδόκολλα και ψέκασε την.

Χτύπησε το γιαούρτι, τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και 1 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και 1½ ½ φλιτζάνι αλεύρι και χτύπησε για να ενωθούν. Πρόσθεσε λάδι και χτύπησε μέχρι να ομογενοποιηθεί (στην αρχή θα φαίνεται σπασμένο και μετά θα ενωθεί).

Ρίξε τα βατόμουρα με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Βάλε τα βατόμουρα σε κουρκούτι και μετάφερε γρήγορα στην προετοιμασμένη φόρμα. Πασπάλισε το κέικ με την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Ψήσε μέχρι να ροδίσουν και βάλε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο για να δεις αν βγαίνει καθαρή. Άφησε το να κρυώσει για 20 λεπτά. Βγάλε από το τηγάνι και μετάφερε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.

Αποθήκευσε το κέικ καλά τυλιγμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 5 ημέρες.