Η συνταγή για τάρτα αχλάδι που μπορείς να φτιάξεις με το τσουρέκι που περίσσεψε

04.05.2021
Η συνταγή για τάρτα αχλάδι που μπορείς να φτιάξεις με το τσουρέκι που περίσσεψε
Μια νόστιμη πρόταση για να μην πάει χαμένο το τσουρέκι που περίσσεψε

Το τσουρέκι δε λείπει από κανένα πασχαλινό τραπέζι, αλλά πολλές φορές, περισσεύει μεγαλύτερη ποσότητα απ'ότι είχαμε υπολογίσει. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν για να μην πάει χαμένο αλλά και για να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις κάτι νέο;

Η συνταγή για δροσερό γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου

Παρακάτω θα βρεις τη συνταγή για να φτιάξεις τάρτα αχλάδι με το τσουρέκι που περίσσεψε από το φετινό Πάσχα.

Υλικά
6 αχλάδια

10 μεγάλες φέτες τσουρέκι

λίγη μαργαρίνη

½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά)

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια νερό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

Χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση
Άλειψε το τσουρέκι με τη μαργαρίνη και τοποθέτησε τις φέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί. Πασπάλισε με τα αμύγδαλα και βάλε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Κόψε τα αχλάδια σε φέτες και βράσε τα μέσα στο νερό με τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Άφησε τα να βράσουν για περίπου για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα παχύρευστο σιρόπι.

Βάλε τα αχλάδια πάνω στη ζύμη από τσουρέκια και ρίξε το σιρόπι που περίσσεψε. Ψήσε για 10 λεπτά και σέρβιρε.