Η συνταγή για δροσερό γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου

30.04.2021
Η συνταγή για δροσερό γλυκό του Στέλιου Παρλιάρου
Ένα ξεχωριστό γλυκό που αξίζει μια θέση στο πασχαλινό τραπέζι

Το πασχαλινό τραπέζι, παραδοσιακά, περιλαμβάνει αρνί, κοκορέτσι αλλά και γλυκά όπως τσουρέκι και κουλουράκια. Τι θα έλεγες όμως φέτος να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικά;

Ο pastry chef Στέλιος Παρλιάρος μοιράζεται τη συνταγή του για ένα πανεύκολο, δροσερό και ελαφρύ γλυκό, το οποίο είναι παραδοσιακό ρωσικό γλυκό που σερβίρουν στο πασχαλινό τραπέζι και υπάρχει από τον 17ο αιώνα.

Πώς να φτιάξεις κρέμα κακάο από ρεβύθια

Υλικά

1 κιλό τυρί κρέμα
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ μαλακό (πρέπει να είναι εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες)
800 γρ. φρουί γλασέ (ποικιλία) ψιλοκομμένα ή γλυκά του κουταλιού πλυμένα, στραγγιγμένα και κομμένα σε κύβους
3 κρόκοι αυγών

Η συνταγή για πεντανόστιμες μπάρες με φυστικοβούτυρο και μέλι

Εκτέλεση

Ανακάτεψε με τον αυγοδάρτη το τυρί με την άχνη και το πολύ μαλακό βούτυρο. Πρόσθεσε τους κρόκους. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίξε και τα φρουί γλασέ ή τα γλυκά του κουταλιού. Ανακάτεψε πολύ καλά.

Κάλυψε με τουλπάνι μια βαθιά και στενή φόρμα αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. Βάλε μέσα το μείγμα και κάλυψε με τις άκρες από το τουλπάνι. 'Αφησε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον για να σφίξει. Ξεφόρμαρε και αφαίρεσε το τουλουπάνι. Διατήρησε το γλυκό στο ψυγείο.