Τάρτα με λεμόνι: Να μια πρώτη συνταγή για την καραντίνα

08.11.2020
Τάρτα με λεμόνι: Να μια πρώτη συνταγή για την καραντίνα
H τάρτα λεμόνι είναι ένα κλασικό επιδόρπιο για έναν συγκεκριμένο λόγο. Τραγανό γλύκισμα με γεύση λεμόνι και κρεμώδη γέμιση, πως να μην την αγαπάς; Και το καλύτερο είναι ότι αυτή η συνταγή τάρτας λεμόνι μπορεί να φτιαχτεί πολύ γρήγορα. Μπορείς να τη φτιάξεις σαν μια μεγάλη τάρτα λεμονιού ή σε μεμονωμένα κομμάτια. Εμείς για να μειώσουμε τον χρόνο, χρησιμοποιήσαμε έτοιμη ζύμη, αλλά θα μπορούσες επίσης να φτιάξεις τη δική σου ζύμη από το μηδέν. Για να τη σερβίρεις, πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη και με μερικά γλυκά raspberries για χρώμα, αν θέλεις. Δοκίμασε διάφορες παραλλαγές. Τώρα -και για τις τρεις επόμενες εβδομάδες, τουλάχιστον- θα έχεις περισσότερο χρόνο.

Συστατικά

350 γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτα

5 αυγά

75 γρ. ζάχαρη άχνη

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης σε λιπαρά

4 λεμόνια, χυμός και ξύσμα

1 αυγό, χτυπημένο

Zάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στον αέρα στους 200 ° C . Ξεδίπλωσε τη ζύμη και ακολούθησε τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία.

Σπάσε τα αυγά σε ένα μπολ και χτύπησέ τα ελαφρά. Πρόσθεσε τη ζάχαρη και χτύπα τα ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Ρίξε την κρέμα και το χυμό λεμονιού και χτύπα ξανά. Πέρνα τα μέσα από ένα νάιλον σουρωτήρι σε μια κανάτα και στη συνέχεια ανακάτεψε με το ξύσμα λεμονιού και άφησέ το στο πλάι.

Πέρνα ελαφρά με πινέλο τη βάση της ζύμης με τη μισή ποσότητα του χτυπημένου αυγού. ; Ίσιωσε την τάρτα με χαρτί ψησίματος και γεμίσε τη με baking beans για να μην φουσκώσει σε εκείνο το σημείο. Ψήσε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να χρυσαφίζει γύρω από τις άκρες. Βγάλε τη ζύμη από το φούρνο και αφαίρεσε τα baking beans και το χαρτί. Άπλωσε πάλι στη βάση το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια βάλε τη στο φούρνο για 5 λεπτά.

Χαμήλωσε το φούρνο στους 150 ° C , βάλε τη σε ένα ταψί και ρίξε το μείγμα λεμονιού.

Ψήσε για 40-50 λεπτά έως ότου το μείγμα να στερεοποιηθεί και έπειτα βγάλε το από το φούρνο. Άφησέ το να κρυώσει, στη συνέχεια πασπάλισε με ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα.