Ροδακινόπιτα χωρίς ψήσιμο! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;

21.08.2018
Ροδακινόπιτα χωρίς ψήσιμο! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
Συγταγές για πίτες υπάρχουν πολλές. Αυτή όμως ξεχωρίζει γιατί, αφενός έχει ως βάση ένα φρούτο που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του, αφετέρου την εφαρμόζεις χωρίς να ανοίξεις καν τον φούρνο.

Θα χρειαστείς:

1 έτοιμη βάση για τάρτες
85 γρ. ζελατίνη με γεύση ροδάκινο
1/4 κούπας ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
1 φλυτζάνι ζεστό νερό
7 ροδάκινα
χτυπημένη κρέμα, σαντιγύ, ή παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα -προαιρετικά

Εκτέλεση:

Αρχικά, σε μικρό μπολ ανάμειξης βάλε τη ζελατίνη με γεύση ροδάκινου, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε βραστό νερό και ανακάτεψε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η ζελατίνη. Κράτησε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει και να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ενώ το μείγμα ζελατίνης ψύχεται, ετοίμασε τα ροδάκινα, ξεφλουδίζοντάς τα. Την ίδια στιγμή, έχε πρόχειρα μία κατσαρόλα με βραστό νερό και ένα μπολ με παγωμένο δίπλα δίπλα. Χρησιμοποιώντας το άκρο ενός κοφτερού μαχαιριού, κάνε ένα μικρό Χ μέσα από το δέρμα στο κάτω μέρος του ροδάκινου, φροντίζοντας να μην κόψεις βαθιά μέσα στη σάρκα. Χρησιμοποιώντας μία κουτάλα, πάρε ένα ένα τα ροδάκινα και βάλε τα στο βραστό νερό για 10-15 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά στο παγωμένο νερό.Έτσι, με το μαχαιράκι, θα ξεφλουδίσει πολύ πιο εύκολα, ξεκινώντας από τις γωνίες του Χ και ολοκληρώνοντας προς το στέλεχος.

Αφού όλα τα ροδάκινα αποφλοιωθούν, αφαίρεσε το κουκούτσι, κόψε τα σε λεπτές φέτες και τοποθέτησέ τα σε ένα βαθύ πυρέξ. Πρόσθεσε το δροσερό μίγμα ζελατίνης στα ροδάκινα, ώστε να ομοιογενοποιηθούν όσο γίνεται και αμέσως μετά, στρώσε τη βάση της πίτας σε ένα στογγυλό σκεύος.

Επάνω στη βάση, στρώσε προσεκτικά τα ροδάκινα, ώστε να γεμίσει ομοιόμορφα η επιφάνεια. Κάλυψε με πλαστική μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για 2-3 ώρες.

Αν θέλεις μπορείς στο σερβίρισμα να προσθέσεις λίγη σαντιγύ, κρέμα ή παγωτό on top!

Καλή όρεξη.

Πηγή: thepeachtruck