Το μενού της εβδομάδας: 7 ιδέες για μεσημεριανό που σου λύνουν τα χέρια

19.01.2020
Το μενού της εβδομάδας: 7 ιδέες για μεσημεριανό που σου λύνουν τα χέρια
Για να μην είναι το "Τι μαγειρεύω πάλι σήμερα;" τεράστιος μπελάς, ιδού ένα ενδεικτικό εβδομαδιαίο μενού με μερικές εναλλακτικές, βασισμένη στις εβδομαδιαίες διατροφικές ανάγκες όλων των ηλικιών που θα σου λύσει τα χέρια.

Δευτέρα

Η εβδομάδα θα μπορούσε να αρχίσει με ένα παστίτσιο, ένα λεμονάτο, ντολμαδάκια ή μια πίτα

Τρίτη

Για την επόμενη μέρα θα προτείναμε λευκό κρέας ή ψάρι. Γαύρος λεμονάτος, τσιπούρες στον φούρνο, κοτόπουλο με πατάτες ή φιλέτο γαλοπούλας με μουστάρδα θα μπορούσαν να είναι μερικές από τις επιλογές.

Τετάρτη

Για τη μέση της εβδομάδας, κατά το παραδοσιακότερον ας επιλέξουμε κάτι λαδερό, όπως φασολάκια, αρακά ή αγκινάρες αλά πολίτα

Πέμπτη

Μια μέρα με βάση το ρύζι θα μπορούσε να είναι αυτή. Σπανακόρυζο, ριζότο με λαχανικά, πιλάφι με τυρί τριμμένο ή με γιαούρτι είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που θα μπορούσες να κάνεις.

Αυτό το διάβασες; Το μυστικό συστατικό που θα κάνει πιο αφράτη την ομελέτα σου

Πάρασκευή

Η μέρα ανήκει παραδοσιακά στα όσπρια: Φακές, φασόλια, ρεβύθια έχουν την τιμητική τους.

Σάββατο

Μια μέρα όπου εναλλακτικά επιλέγεις ανάμεσα σε λευκό κρέας και ψάρι ανάλογα με το κέφι και τον χρόνο. Γλυκόξινο κοτόπουλο, κόκκορας με χυλοπίτες, σαρδέλες λαδορίγανη, γλώσσες ή ακόμη και καλαμαράκια στον... κατάλογο!

Κυριακή

Μέρα οικογενειακού τραπεζιού, άρα και πιο οικογενειακού φαγητού. Ένα μοσχάρι γιουβέτσι, ένα αρνάκι με πατάτες στον φούρνο, ένα χοιρινό ρολό, σουτζουκάκια με ρύζι ή οι κλασσικές μπριζολίτσες θα μπορούσαν να δώσουν την πιο νόστιμη λύση.

Για περισσότερες εναλλακτικές κάνε κλικ εδώ