Φτιάχνουμε τα πιο γλυκά wedding cakes με τον Στέλιο Παρλιάρο & το Yes I Do

22.02.2017
Η γαμήλια τούρτα δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι από τα πιο σημαντικά κι από τα πρώτα που έχονται στο μυαλό στο άκουσμα της λέξης "γάμος"! Κι αν το καλοσκεφτείς ειναι απόλυτα λογικό. Όποιο κι αν είναι στιλ σου, όποιο κι αν είναι το ύφος του γάμου που θα επιλέξεις - είτε είσαι μπόχο κορίτσι, είτε σωστή πριγκίπισσα που δεν μπορεί να φανταστεί το νυφικό της χωρίς φουρό - ακόμη κι αν απορρίπτεις την ιδέα του κλασικού ή των τετριμμένων, η γαμήλια τούρτα και το τελετουργικό κόψιμο από το ζευγάρι είναι αδιαπραγμάτευτα! Γάμος δίχως τούρτα, είναι σαν γλυκό χωρίς ζάχαρη (ούτε καν στέβια κι άλλα υποκατάστατα).

Δεν είναι μόνο η διακόσμησή της που μετράει.

Όταν επιλέγουμε τούρτα για το γάμο είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προσέξουμε τόσο την εμφάνιση, όσο και τη γεύση! Και ποιος μπορεί να είναι πιο ειδικός στην τούρτα από τον Στέλιο Παρλιάρο;

Με χαρά δεχτήκαμε την πρόσκληση του Yes I Do σε ένα workshop διαφορετικό από όλα τ΄άλλα με θεματική τα wedding cakes. Μαζευτήκαμε στο "σπίτι" της MIELE, το ανανεωμένο και σύγχρονο Showroom στο Ν. Ψυχικό και φτιάξαμε παραμυθένιες τούρτες γάμου.

Οι γλυκειές γαμήλιες αλχημείες περιείχαν φυσικά γευστική πραλίνα, αρωματικό ρούμι, ganache και τριαντάφυλλα έργα τέχνης.

Καταξιωμένοι Wedding Planners, Food Editors και το team του Yes I Do χωριστήκαμε σε δύο ομάδες και το παιχνίδι ξεκίνησε με δάσκαλο τον Στέλιο Παρλιάρο.

Μπαλαντέρ στις δύο ομάδες η αγαπημένη Μυρτώ Κάζη.

Συσκευές τελευταίας τεχνολογίας μετέτρεψαν τη ζαχαροπλαστική σε ένα high tech παιχνίδι και υπό την καθοδήγηση των ειδικών φτιάξαμε τις πιο γευστικές και εντυπωσιακές γαμήλιες τούρτες και μάθαμε τα μυστικά τους!

Όσα μάθαμε από το πιο γλυκό wedding cake workshop

*Η δοσολογία στα γλυκά ακολουθείται κατά γραμμάριο. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

*Στη γκανάς ρίχνουμε μέλι για να μην κόψει

* Η λευκή γαμήλια τούρτα είναι μύθος. Μπορεί να έχει και σοκολάτα κι είναι εξίσου εντυπωσιακή!

* Η πιο γευστική πραλίνα είναι αυτή που φτιάχουμε μόνοι μας!

* Με μερικά ζαχαρένια τριαντάφυλλα γίνονται θαύματα. Η διακόσμηση της τούρτας δε χρειάζεται υπερβολές.

3 συνταγές του Στέλιου Παρλιάρου για να δοκιμάσεις

(Και οι τρεις είναι υπέροχες)

Τούρτα βανίλια με τριαντάφυλλο του Στέλιου Παρλιάρου

Τούρτα πραλίνα του Στέλιου Παρλιάρου

Τούρτα σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου

To κάλεσμα που διοργάνωσε το Yes I Do ανήμερα Αγίου Βαλεντίνου εκτός από τις πιο νόστιμες γαμήλιες τούρτες, είχε πόζες μπροστά από το photobooth του Photo Party Box και μια καντάδα -έκπληξη από τους Stereosoul που κυριολεκτικά μας μάγεψαν με τις αγγελικές φωνές τους, όπως και η υπερσύγχρονη τεχνολογία της MIELE που έκαναν την υψηλή ζαχαροπλαστική μια απολαυστική υπόθεση!

Ευχαριστούμε το Yes I Do για την εμπειρία και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μας προσέφερε.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα