Μικρά μεζεδάκια της στιγμής! 7 ιδέες για fingerfood για να μην περνάς ώρες στην κουζίνα

21.02.2017
Έχεις καλέσει κόσμο στο σπίτι και θέλεις να τους προσφέρεις μεζεδάκια χωρίς όμως να περάσεις ατελείωτες ώρες στην κουζίνα; Σου δίνουμε ιδέες για να τους ευχαριστήσεις και να είσαι σωστή οικοδέσποινα χωρίς να χρειάζεται να περάσεις όλη σου την ημέρα μαγειρεύοντας. Υπάρχει τρόπος!

#1 Σαλάτα σε σουβλάκι

Πέρνα ντοματίνια και μικρά κομμάτια μοτσαρέλας εναλλάξ μέσα σε σουβλάκι, πασπάλισε με λαδάκι κι έχεις έτοιμο ένα γευστικότατο σνακ για τους καλεσμένους σου. Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι αλά ελληνικά. Απλά αντί για μοτσαρέλα βάζεις κομμάτια φέτας και προσθέτεις αγγούρι και μια ελίτσα σε κάθε σουβλάκι.

#2 Κριτσινάκια με αλλαντικά & τυράκι

Είναι από τις πιο γρήγορες κι απολαυστικές λύσεις για να συνοδεύσουν το κρασάκι, τη μπύρα αλλά και κάθε ποτό. Επίλεξε διαφορετικά είδη κριτσινιών και τύλιξε σε κάθε ένα απο μια φετούλα αλλαντικό πχ χαμόν, ζαμπόν, σαλάμι ή ότι άλλο προτιμάς, ακόμη και ψημένο μπέικον. Συνόδεψε το πλατό με μπαστουνάκια τυριού κι έχεις έτοιμο ένα ωραίο σνακ.

#3 Μπρουσκέτες με φαντασία

Δε θέλει κόπο για να φτιάξεις μπρουσκέτες, ούτε πολλά υλικά. Κόψε φωμί σε φετούλες, άλειψέ το με λάδι και βάλε το στο φούρνο να ψηθεί. Μόλίς ξανθύνουν λίγο, βγάλε τις, ρίξε σκόρδο σε σκόνη, ντοματίνια κομμένα και κίτρινο τυράκι και ψήσε ακόμη για άλλα 2 λεπτά. Έχεις έτοιμο ένα ωραίο γευσιτκό σνακ!

#4 Λαχανικά σε σουβλάκι

Κόψε ωμά λαχανικά όπως για παράδειγμα ντοματίνια, αγγουράκι, καρότο σε μικρά κομμάτια πέρνα τα εναλλάξ σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Τα σερβίρεισς σκέτα ή μαζί με κάποιο ντιπ.

#5 Μικρές μπουκιές τορτίγιας με ζαμπόν- τυρί

Αν έχεις βαρεθεί το κλασικό τοστ και τις "μπόμπες" του πάρτι για΄τι δε δοκιμάζεις την τορτίγια; Βάλε μέσα λίγο ζαμπόν, τυρί και τυρί κρέμα ή κάποια σος όπως πχ μαγιονέζα ή μουστάρδα, ρόλαρε, κόψε σε με μικρά ρολάκια που θα πιάσεις με οδοντοφγλυφίδες κι έτοιμο το σνακ!

#6 Ρολάκια σολομού

Μια ωραία ιδέα είναι κι αυτή. Φτιάξε γέμιση με τυρί κρέμα, αγγουράκι, λίγο χυμό λεμονιού και πιπέρι (αν θέλεις βάζεις και λίγη κάππαρη) και φτιάξε γεμιστά ρολάκια σολομού.

#7 Πατατάκια παρμεζάνας

Ανακατεύεις τριμμένη παρμεζάνα με λίγη ρίγανη. Σε ένα ταψάκι στρώνεις λαδόκολλα. Αφήνεις από μια κουταλιά από το μείγμα με απόσταση μεταξύ τους μέσα στο ταψί και πατάς λίγο με τα δάχτυλα. Ψήνεις για 5 λεπτά να ροδίσουν κι έχεις έτοιμο ένα κριτσανιστό σνακ. Σερβίρονται σκέτα ή με ντιπ.

Επιμέλεια:
Δήμητρα Γκούντρα