Γλυκά & φαγητά εμπνευσμένα από τη Μελάνια: Η φρενίτιδα συνεχίζεται!

19.01.2017
Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στο πρωινό Μελάνια, που δημιουργήθηκε λίγο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Γιαούρτι, φράουλες, μασκαρπόνε, κρέμα, βάση από μπισκότα cookie και ζάχαρη. Η φρενίτιδα με την Πρώτη Κυρία όμως συνεχίζεται και η λίστα των εδεσμάτων Μελάνια συνεχώς και μεγαλώνει.

  • Στο ζαχαροπλαστείο Julia στη Σέβνιτσα προσφέρεται τούρτα Μελάνια, με λευκή σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και επικάλυψη από χρυσό. Ένα κομμάτι τούρτας κοστίζει τρία ευρώ. Η Ντάρια Γέλεντς, ζαχαροπλάστης λέει ότι η τούρτα έχει μεγάλη ζήτηση, τόσο από Σλοβένους όσο και από τουρίστες.
  • Σε ένα παραδοσιακό εστιατόριο της Σέβνιτσα σερβίρουν το μενού Μελάνια με πέστροφα κύριο πιάτο.
  • Λίγο πιο μακριά σε έναν ξενώνα στην κορυφή ενός λόφου σερβίρονται κρέπες Μελάνια με βατόμουρα, κρέμα βανίλια και φυσικά σκόνη χρυσού.
  • Ένας παραγωγός μελιού άλλαξε την ετικέτα στα βάζα στην οποία αναγραφόταν ότι το μέλι προέρχεται από τον «κήπο της Μελάνια».
  • Κάποιοι άλλοι επίσης έσπευσαν να αλλάξουν τις ονομασίες των προϊόντων τους. Στην πιτσαρία Rondo το «burger του Τραμπ» τώρα λέγεται «προεδρικό».

Η διευθύντρια της σλοβενικής δικηγορικής εταιρείας Pirc Musar & Partnerji, Νάτασα Πιρτς Μούσαρ που εκπροσωπεί το πρώην μοντέλο δήλωσε τον περασμένο Δεκέμβριο ότι η χρήση του ονόματος της πρώτης κυρίας για εμπορικούς σκοπούς, χωρίς την έγκριση της Μελάνια Τραμπ συνιστά πράξη αντίθετη προς το νόμο και παραβίαση των προσωπικών δικαιωμάτων της που προβλέπονται από το νόμο. Στη Σλοβενία η χρήση ονόματος, επώνυμου και φωτογραφιών κάποιου για εμπορικούς σκοπούς χωρίς την έγκρισή του δεν επιτρέπεται, εξήγησε.

Η Μελάνια Τραμπ είναι η δεύτερη πρώτη κυρία των ΗΠΑ που δεν γεννήθηκε στην Αμερική μετά τη Λουίζα Άνταμς σύζυγο του Τζον Κουίνσι Άνταμς, η οποία είχε γεννηθεί στο Λονδίνο.