3 μικρά cafe βγαλμένα από... παραμύθι! [Photos]

20.01.2017
Από τη Δήμητρα Γκούντρα Δράκοι και τεράστιες φασολιές, μικρά καπκέικ, νεράιδες και ξωτικά, όλα τ΄αγαπημένα μοτίβο των παραμυθιών μπορούν μαγικά να μας μεταφέρουν έστω και νοητικά σε ένα κόσμο βγαλμένο από παραμύθι. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό πως κάθε ενήλικας "βουτάει" κυριολεκτικά σε έναν κόσμο μαγικό όπως αυτόν της Αλίκης των θαυμάτων και τον αποζητά. Την ανάγκη αυτή να ξαναγίνουμε παιδιά και να ξεχάσουμε για λίγο την κρίση και τα προβλήματα έχουν καταφέρει να καλύψουν μερικές "μαγικές" γωνιές στην Αθήνα, μια τάση που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Little Kook

Η πόρτα για το μαγικό κόσμο της Αλίκης των θαυμάτων βρίσκεται στο Ψυρρή

Το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα δεν είναι άλλο από το Littel Kook, το κατάστημα φαινόμενο που από μια παραμυθένια τρύπα στο κέντρο της Αθήνας, στου Ψυρρή έγινε ξαφνικά σε χρόνο dt μια ολόκληρη παραμυθούπολη.

Είναι απίστευτο πόσοι περιμένουν στην ουρά για ένα τραπεζάκι στο κατάστημα που για να καταφέρει ν΄ανταποκριθεί άνοιξε κι άλλους χώρους στο απέναντι στενό.

Η εξωτερική διακόσμηση μιλάει από μόνη της ενώ το εσωτερικό του, ακόμη και οι ενδυμασίες των υπαλλήλων απλά σε μεταφέρουν σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν.

Info:
Γεωργίου Καραισκάκη 17, Ψυρρή

Cap Cap

Το ποντίκι με τον γαλάζιο φιόγκο είναι ο φανταστικός φίλος όλων μας

Το ποντίκι με το γαλαζιο φιογκο είναι ο πρωταγωνιστής σε αυτό το μαγαζί κι ο μάγος που μας ξεναγεί σε ένα κόσμο βγαλμένο από παραμύθι.

Είναι ο "φανταστικός" φίλος του καθενός μας που έρχεται να μας υπενθυμίσει τη γλύκα της φαντασία.

Στον κόσμο του cap cap συμβάινουν καθημερινά πολλά, κάτι που μαθαίνουμε από τα "έκτακτα ανακοινωθέντα".

Info:
Πανόρμου 26, Αιγάλεω

Fairy Tail

Ένα παραμυθοπωλείο που μας μαγεύει με την πρώτη ματιά

Στο ίδιο μοτίβο και το Fairy Tail στη Φιλαδέλφεια, όπου κανείς μπορεί να γευτεί γλυκάκια ονειρικά και τόσο περίτεχνα που δημιουργούν παιχνιδιάρικη διάθεση και μας μεταφέρει νοητικά σε έναν άλλο κόσμο.

Σε αυτο το παραμυθοπωλείο - που θυμίζει σε πολλά τον μαγικό κόσμο της Αλίκης - όλοι οι ήρως των παιδικών μας χρόνων συγκεντρώνονται και συντυπάρχουν παρασέρνοντάς μας να δοκιμάσουμε ονειρικά γλυκά κι άλλες λιχουδιές.

Η Αλίκη, η Χιονάτη, η Πεντάμορφη, ο Πίτερ Παν, ο Χάρυ Πότερ και πολλοί άλλοι μας καλούν να δοκιμάσουμε παραδοσιακή ζεστή μηλομελοκανελάδα,σπιτική ροζ λεμονάδα,ρόφημα merendoσοκολάτας με κάστανο και καραμέλα βουτύρου,cocktail τιραμισού και bubblegum,βουτυρόμπυρα,καραμελόπιτα και σταλαγματιές ονείρων..

Info:
Ν.Τρυπια 48-50 Νεα Φιλαδελφεια

Υ.Γ. Αν δεν είναι αυτό ευτυχία, τότε τι είναι;