Ριζότο με κρόκο Κοζάνης, μύδια και αβγοτάραχο

04.06.2015
Σοτάρουμε τα μύδια σε λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά για περίπου 4'.

ΥΛΙΚΑ για 4 Ατομα

  • 6 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/4 κουτ. γλυκού κρόκο Κοζάνης
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • 1/2 μύδια ψίχα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό ξηρό
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
  • 120 γρ. αβγοτάραχο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε τα μύδια σε λίγο ελαιόλαδο και σκόρδο για 4-5 λεπτά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε σιγανή φωτιά για περίπου 4'. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 3', ανακατεύοντας συχνά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι από τον ζωμό. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι, για 15-18'. Βγάζουμε το ρύζι από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα μύδια και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με το αβγοτάραχο από πάνω.

ΗΛΙΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗΣ