Αγκιναροκεφτέδες με αμπελόφυλλα

24.04.2015
Βάζουμε τις αγκινάρες στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της φρυγανιάς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε φρυγανιά.

ΥΛΙΚΑ

Για 6 άτομα

  • 400 γρ. αγκινάρες
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας κουκουνάρι
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 5 αμπελόφυλλα σε άλμη
  • φρυγανιά τριμμένη, αλάτι, πιπέρι, λάδι

Eκτέλεση
Βάζουμε τις αγκινάρες στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά εκτός της φρυγανιάς. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε φρυγανιά. Τηγανίζουμε τους κεφτέδες μέχρι να πάρουν χρώμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ λίγο λάδι, χυμό και ξύσμα λεμονιού και κουκουνάρι για 10''. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με τη σος.