Tips για πολυάσχολες: 3 ιδέες γι΄αυγά στα μικροκύματα

03.01.2017
Επιμέλεια: Δήμητρα Γκούντρα Είσαι πολυάσχολη; Δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις; Ψάχνεις εύκολες συνταγές και τρόπους για να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη; Σου δίνουμε τρεις έξυπνες, γρήγορες και πάνω απ΄όλα εύκολες ιδέες με αυγά στα μικροκύματα.

1. Αυγά σκραμπλ σε 2 λεπτά

Παίρνεις μια κούπα, σπας μέσα 2 αυγά, ρίχνεις λίγο γάλα και ανακατεύεις καλά. Αν θέλεις προσθέτεις κι αλατοπίπερο. Σκεπάζεις την κούπα με ένα μπολ και την βάζεις στα μικροκύματα στο δυνατό για 2 λεπτά. Έτοιμα τα σκραμπλντ έγκς. Εύκολα κι υγιεινά.

2 . Μελάτο αυγό στα μικροκύματα σε 1 λεπτό

Μέσα σε ένα ποτήρι σπας ένα αυγό. Προσθέτεις λίγο νεράκι μέχρι να το σκεπάσει. Σκεπάζεις το ποτήρι με ένα μπολ και το βάζεις μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων. Άναψε τα μικροκύματα στο "δυνατό" για 1 λεπτό. Βγάλε την κούπα και το αυγουλάκι σου είναι έτοιμο.

3. Ομελέτα η γρήγορη σε 2,5 λεπτά

Σπας 2 αυγά και τα χτυπάς, όπως θα έκανες στην κλασική ομελέτα. Ρίξε το μείγμα σε ένα πιάτο όχι πολύ βαθύ, ούτε εντελώς ρηχό), σκέπασε με ένα δεύτερο πιάτο και στη συνέχεια βάλε το μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε στο "δυνατό" για 1,5 λεπτά. Βγάλε το πιάτο, ανακάτεψε την ομελέτα και μετά ξαναψήσε τη στα μικροκύματα για ακόμη 30 λεπτά ακάλυπτη. Έτοιμη...

Έχεις απορίες; Το βίντεο της επόμενης σελίδες θα σου τις λύσει όλες.

Κι αν είσαι δύσπιστη, σου δείχνουμε ένα βιντεάκι που θα σου λύσει κάθε απορία κι αποδεικνύει πως όσα λέμε γίνονται!