Χοιρινό με σόγια και σουσάμι

04.03.2015
Τα τελευταία χρόνια η ασιατική κουζίνα έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και θυμίζει το κλασικό μαγειρευτό που θα σερβιριστεί με ρύζι σε ένα οικογειακό τραπέζι, αλλά με περισσότερη γεύση ανατολής!

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 φιλέτα χοιρινά σε πολύ μικρά κομμάτια
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 4 κουτ. σούπας γούστερ σος
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το κρέας μαζί με το σκόρδο, τη γούστερ σος, τη σόγια σος, τη ζάχαρη, τα κρεμμυδάκια και την πιπεριά στο ψυγείο για 2 ώρες. Σοτάρουμε το κρέας σε μεγάλο τηγάνι με λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό και τη μαρινάτα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγες κουταλιές κρύο νερό και το προσθέτουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να γυαλίσει η σάλτσα.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης