Κοτόπουλο με λεμόνι, μπρόκολο και κάσιους

25.02.2015
Τα τελευταία χρόνια η ασιατική κουζίνα έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και θυμίζει το κλασικό μαγειρευτό που θα σερβιριστεί με ρύζι σε ένα οικογειακό τραπέζι, αλλά με περισσότερη γεύση ανατολής!

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
  • 250 γρ. κάσιους ανάλατα καβουρδισμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο τριμμένο
  • 400 γρ. μπρόκολο (τα μπουκετάκια)
  • 1 λεμόνι (τον χυμό και το ξύσμα του)
  • αλάτι, πιπέρι

Για τη μαρινάτα

  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μείγμα 5 μπαχαρικών
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1/3 φλιτζάνιού σόγια σος
  • 3/4 φλιτζάνιού ζωμό κότας

Eκτέλεση
Σοτάρουμε σε λάδι σε βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και το τζίντζερ. Προσθέτουμε το μπρόκολο και σοτάρουμε για 7 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το μπρόκολο και τσιγαρίζουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο για 15 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάσιου, το μπρόκολο, το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού. Ανακατεύουμε σε μπολάκι τα υλικά της σάλτσας, περιχύνουμε το φαγητό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Tip: Πριν το μαγείρεμα πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με το κορν φλάουρ, προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάτας, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να μαριναριστεί και να πάρει γεύση.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης