Κοτόπουλο ανατολίτικο

04.10.2015
Τα τελευταία χρόνια η ασιατική κουζίνα έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα και θυμίζει το κλασικό μαγειρευτό που θα σερβιριστεί με ρύζι σε ένα οικογειακό τραπέζι, αλλά με περισσότερη γεύση ανατολής!

Υλικά για 4 άτομα

  • 8 φιλέτα κοτόπουλου από μπούτι
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σκόνη
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 400 γρ. ντομάτα τριμμένη
  • 400 γρ. ζωμό κότας
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κίμινο τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 2 κουταλιές λάδι από όλες τις πλευρές. Το αφαιρούμε από το τηγάνι και το διατηρούμε ζεστό. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, την πιπεριά, την ντομάτα και τον ζωμό. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι ή πουρέ.

Επιμέλεια: Ηλίας Φουντούλης