Γιαουρτόπιτα

16.03.2015
Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας και συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο.

Yλικά για 6-8 άτομα

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. σούπας κρεμόριο

Για το σιρόπι

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ λεμόνι (τον χυμό του)

Eκτέλεση
Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα ανακατεύοντας και συνεχίζουμε με το γιαούρτι, το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο. Aδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45 λεπτά. Bράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ