Σαλάτα Σίζαρς με κοτόπουλο

03.02.2014

Προετοιμασία 15 λεπτά
Μαγείρεμα 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα

Υλικά

-2 μαρούλια καθαρισμένα και χοντροκομμένα
-500 γρ. κοτόπουλο στήθος
-2 φλιτζάνια κρουτόν έτοιμα
-1 φλιτζάνι φλούδες παρμεζάνα
-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας
-1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
-αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί. Βάζουμε σε μπολ το μαρούλι, την παρμεζάνα, τα κρουτόν, το κοτόπουλο και αλατοπιπερώνουμε. Αναμειγνύουμε σε άλλο μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το λεμόνι, το σκόρδο και τη μαγιονέζα μέχρι να έχουμε ένα ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε το μαρούλι με τη σάλτσα και σερβίρουμε.