Μαστιχάκια

18.02.2014
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το γλυκό μαστίχα και το αναμειγνύουμε μαζί την ξερή μαστίχα ή το μαστιχέλαιο, την αμυγδαλόψιχα, το άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα λεμονιού.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 45-50 τεμάχια
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ μέτρια

Yλικά

Για τη γέμιση

  • 300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα
  • 250 γρ. γλυκό του κουταλιού μαστίχα (υποβρύχιο)
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαστίχα ξερή κοπανισμένη ή 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  • 2 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 3-4 πικραμύγδαλα κοπανισμένα ή 3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου

Για το τύλιγμα

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 200 γρ. βούτυρο αγελάδας λιωμένο
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη

EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί το γλυκό μαστίχα και το αναμειγνύουμε μαζί την ξερή μαστίχα ή το μαστιχέλαιο, την αμυγδαλόψιχα, το άρωμα πικραμύγδαλου και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτουμε τα ασπράδια των αβγών χτυπημένα σε μαρέγκα. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 8 εκατοστών και τα βουτυρώνουμε ένα ένα. Τοποθετούμε στη μία άκρη λίγη από τη γέμιση, διπλώνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τα τυλίγουμε σε μικρά ρολά, σαν φλογέρες. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και αλείφουμε την επιφάνειά τους με βούτυρο. Τα ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Οσο ακόμα είναι ζεστά, τα ραντίζουμε με άφθονο ανθόνερο και τα κυλάμε σε άχνη ζάχαρη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ