Κριτσίνια με κόλιαντρο, λιναρόσπορο, νιφάδες βρόμης και κύμινο

09.04.2014

Yλικά

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1½ φλιτζάνι αλεύρι σκληρό για ψωμί κοσκινισμένο

1½ κουτ. γλυκού μαγιά σκόνη

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1½ φλιτζάνι νερό (περίπου)

1 φλιτζάνι μείγμα από κόλιαντρο, λιναρόσπορο, νιφάδες βρόμης και κύμινο

1 κουτ. σούπας αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα δυο είδη αλεύρου με τη μαγιά και το αλάτι. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Οταν η ζύμη μαζεύεται σε μπάλα, τη ζυμώνουμε με τα χέρια σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας για 10 λεπτά μέχρι να γίνει λεία και απαλή. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ αλειμμένο με ελαιόλαδο και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου μία ώρα. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε κορδόνια πάχους 0,5 εκ. και όσο μακριά επιθυμούμε. Τα αλείφουμε ελαφρώς με ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο και αυτό με λάδι, προσέχοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πασπαλίζουμε τα κριτσίνια με το μείγμα από κόλιαντρο, λιναρόσπορο, νιφάδες βρόμης και κύμινο. Τα σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά. Τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Συνταγή: ΕΦΗ ΓΙΑΛΟΥΣΗ