Μηλόπιτα αφράτη

05.11.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 5 μήλα μικρά κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1 βανίλια

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζουμε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε το γλυκό για μία ώρα. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ