Μανιταρόσουπα

15.02.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

300 γρ. ασπρομανίταρα κομμένα στα τέσσερα

50 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα

2 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 κλωναράκια σέλινο

1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2 πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια

20 ml κρασί λευκό ξηρό

1 λάιμ (τον χυμό του)

500 ml ζωμό κότας

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

6 πίτες αραβικές κομμένες σε κομματάκια

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε στο κρασί τα αποξηραμένα μανιτάρια για 30 λεπτά. Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά σε βαθιά κατσαρόλα με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί στο οποίο μουλιάσαμε τα αποξηραμένα μανιτάρια, προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Οταν βράσουν καλά τα λαχανικά, τα πολτοποιούμε μαζί με το ζουμί τους. Επαναφέρουμε τη σούπα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον χυμό του λάιμ (και το ξύσμα του αν θέλουμε). Αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ραντίζουμε τα κομματάκια από τις αραβικές πίτες με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη και τις ψήνουμε στον φούρνο για 8 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα με τις πιτούλες.

Tip: Για πιο πικάντικη γεύση, προσθέτουμε στη σούπα μία σκελίδα σκόρδο και 2 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον.