Παλμιέ

12.08.2008
Θα κερδίσουν τις καρδιές μας!

Τι έχουμε:

  • 1 φύλλο Φρέσκιας Σφολιάτας Ρillsbury
  • Για τη σάλτσα πέστο:
  • 1 φλιτζ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού κουκουνάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λαδόκολλα

Τι κάνουμε:

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα πέστο.

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια ελαφρά. Κατόπιν, τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με τον μαϊντανό, το σκόρδο καθαρισμένο, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν ομοιογενές μείγμα.

Με μια σπάτουλα μαζεύουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπλέντερ και το ενώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το λάδι και χτυπάμε ξανά, έως ότου τα υλικά ενωθούν και η σάλτσα δέσει ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο, στους 170οC.

Σε μία επιφάνεια εργασίας απλώνουμε τη λαδόκολλα και βάζουμε πάνω το φύλλο Φρέσκιας Σφολιάτας Pillsbury. Με ένα κουτάλι στρώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα πέστο σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και κατόπιν, το διπλώνουμε από τη μια άκρη προς τα μέσα σε ρολό, μέχρι τη μέση.Κάνουμε το ίδιο και με την άλλη άκρη, ώστε τα δύο ρολά να ενωθούν και να κλείσουμε μέσα τη σάλτσα.Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και το βάζουμε σε ένα ταψί.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά έως ότου ροδίσει το φύλλο.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε το ρολό να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με ένα πριονωτό μαχαίρι το κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 2 εκατοστών, βάζουμε τα παλμιέ σε πιάτα και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να φτιάξουμε την παραδοσιακή πέστο, αντικαθιστώντας τον μαϊντανό με βασιλικό.

το κατάλληλο κρασί Αθήρι.