Ζελέ με πορτοκάλι και φρούτα του πάθους

21.05.2009
Θα παθιαστείτε με τη γεύση του!

Τι έχουμε:

Για 8 άτομα

  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 φύλλα ζελατίνας
  • 3 φλιτζ. νερό
  • χυμό από 3-4 πορτοκάλια
  • 2 φρούτα του πάθους

Για το γαρνίρισμα:

  • φλούδα από πορτοκάλι, κομμένη ζιλιέν
  • φρούτα του πάθους

Τι κάνουμε:

Πλένουμε τα φρούτα του πάθους, τα κόβουμε στη μέση και με ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό τους και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το χυμό από τα πορτοκάλια και τα ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρι. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε, έως ότου γίνουν αραιό σιρόπι.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Οταν το σιρόπι πάρει βράση, προσθέτουμε τη ζελατίνα, καλά στυμμένη και στραγγισμένη, ανακατεύοντας σιγά σιγά με μία ξύλινη κουτάλα, έως ότου διαλυθεί. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το μείγμα με το χυμό των πορτοκαλιών, αφήνουμε να πάρουν μία-δύο βράσεις και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Με μία βαθιά κουτάλα, γεμίζουμε 7-8 μπολάκια με το ζελέ και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου κρυώσουν και πήξουν καλά.

Οταν κρυώσουν, τα βουτάμε σε χλιαρό νερό και τα ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντάς τα σε πιάτα.

Συνοδεύουμε με φρούτα του πάθους και γαρνίρουμε με τη φλούδα πορτοκαλιού.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και κύβους διαφόρων φρούτων στα μπολάκια με το ζελέ μας. Αρκεί να ρίξουμε μια στρώση από ζελέ, να αφήσουμε να κρυώσει, να προσθέσουμε λίγα φρούτα και να καλύψουμε πάλι με ζελέ.

Το κατάλληλο συνοδευτικό Λικέρ κανέλας.