Σεφταλιές

01.10.2008
Η νοστιμιά τους είναι γνωστή διεθνώς!

Τι έχουμε:

  • 750 γραμ. κιμά (1/2 μοσχαρίσιο και 1/2 χοιρινό)
  • 1 πάννα (μπόλια)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 κουταλιές ξίδι
  • 2-3 κουταλιές φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 λαδόκολλα

Για το γαρνίρισμα:

  • κατσαρό μαρούλι
  • άνηθο

Τι κάνουμε:

Σε ένα μπολ με ξίδι και νερό ξεπλένουμε καλά την πάννα και στη συνέχεια, την αφήνουμε να στραγγίξει μέσα σε ένα σουρωτήρι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, την κανέλα και τη φρυγανιά.

Πλάθουμε το μείγμα του κιμά σε 30 μεγάλους στενόμακρους κεφτέδες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Κόβουμε την πάννα σε τετράγωνα κομμάτια, βάζουμε μέσα σε κάθε κομμάτι έναν κεφτέ, διπλώνουμε τις δύο πλευρές προς τα μέσα και τυλίγουμε σε μικρά ρολά.

Βάζουμε τις σεφταλιές σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα και τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, έως ότου ροδίσουν.

Σερβίρουμε με τη λαδόκολλα γαρνίροντας με κατσαρό μαρούλι και άνηθο.

Συμβουλή
Εάν έχουμε τη δυνατότητα, είναι καλύτερα να ψήσουμε τις σεφταλιές στα κάρβουνα.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Κύπρου Mountain Vines.