Μοσχαράκι του αγρόκηπου

23.04.2009
Με τα καλύτερα υλικά της φύσης!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό μοσχαράκι
  • 2 κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Μπαχαρικά και Μυρωδικά για κοκκινιστά
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 250 γραμ. τομάτα από τον τρίφτη
  • 1 ποτηράκι κρασί, κόκκινο
  • 5 κουταλιές λάδι ελιάς
  • 4 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • φασολάκια βρασμένα

Τι κάνουμε:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τους κύβους ΚΝΟRR Αγρόκηπος Μπαχαρικά και Μυρωδικά για κοκκινιστά.

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε κομματάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα κομματάκια του κρέατος απ όλες τις πλευρές έως ότου δημιουργηθεί κρούστα. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε το κρέας να βράσει.

Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πιπεριές, βγάζουμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομματάκια. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες, έως ότου χρυσίσουν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την τομάτα, τις πιπεριές, τις πατάτες, το σέλινο, χονδροκομμένο και τα βράζουμε για 15 λεπτά.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα κομματάκια κρέατος μαζί με το ζωμό του στη σάλτσα με τα λαχανικά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά, έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες.

Σερβίρουμε το μοσχαράκι με ρύζι και γαρνίρουμε με φασολάκια.

Συμβουλή
Για να μαλακώσει το κρέας, μπορούμε να το μαρινάρουμε ολόκληρο το βράδυ.

Το κατάλληλο κρασί Μαλαγουζιά.