Πλιγουροσαλάτα

01.10.2008
Μια διαφορετική σαλάτα!

Τι έχουμε:

  • 2 φλιτζ. πλιγούρι
  • 3 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 φλιτζ. νερό
  • 4 κουταλιές λάδι ελιάς
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 5 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι και το αφήνουμε για 15 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ώστε να φουσκώσει.

Εν τω μεταξύ, ζεματίζουμε τις ντομάτες σε βραστό νερό για 1 λεπτό, τις ξεφλουδίζουμε και τις ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.

Ξεφλουδίζουμε τα κρεμμύδια, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τις πιπεριές, κομμένες σε κομματάκια.

Οταν το πλιγούρι φουσκώσει, το στραγγίζουμε από το νερό και το βάζουμε στο μπολ με τις ντομάτες.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το λάδι, τον μαϊντανό, τοn χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τα ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε αντί για πλιγούρι, να χρησιμοποιήσουμε κους κους.

Το κατάλληλο κρασί Chardonnay.