Αγκιναροπατάτες

01.10.2008
Πλούσιο σε βιταμίνες!

Τι έχουμε:

  • 8 αγκινάρες, κατεψυγμένες
  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 3 καρότα, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζ. αρακά
  • 1 φλιτζ. λάδι ελιάς
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 1/2 φλιτζ. νερό
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε στα τέσσερα. Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έως ότου χρυσίσουν.

Κατόπιν, ρίχνουμε τα καρότα, τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τις πατάτες, τις αγκινάρες, τον αρακά, τα σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτουμε τον άνηθο, το νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για περίπου μισή ώρα, έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες.

Οταν μαλακώσουν, βγάζουμε μια πατάτα και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό των λεμονιών, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό και άλλα λαχανικά της αρεσκείας μας.

Το κατάλληλο κρασί Κόκκινο Νάουσας.