Μπακαλιαροτηγανίτες

24.03.2015
Μπουκίτσες που θα αγαπηθούν πολύ!

Τι έχουμε:

  • 1 κιλό νορβηγικό μπακαλιάρο, σε φιλέτα
  • 6 πατάτες
  • 3-4 αβγά
  • 2 κουταλιές μαργαρίνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι ελιάς για το τηγάνισμα

για το γαρνίρισμα:

  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Τι κάνουμε:
Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα φιλέτα του νορβηγικού μπακαλιάρου σε ένα μπολ με κρύο νερό για να ξαλμυριστούν, φροντίζοντας να αλλάξουμε το νερό 4-5 φορές.

Την επόμενη ημέρα, ξεπλένουμε τα φιλέτα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε μια κατσαρόλα μαζί με τις πατάτες, προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται, ώστε να καλυφθούν και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.

Μόλις μαλακώσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Αφού στραγγίξουν, τα χτυπάμε στο μπλέντερ, έως ότου πολτοποιηθούν. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη μαργαρίνη, αλάτι, πιπέρι και τα αβγά, χτυπημένα.

Αναμειγνύουμε τα υλικά, έως ότου ενωθούν μεταξύ τους, σκεπάζουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.

Μόλις κρυώσει το μείγμα, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το πλάθουμε σε τηγανίτες.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις μπακαλιαροτηγανίτες, έως ότου ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Μόλις ροδίσουν, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τον μαϊντανό.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και λίγο δυόσμο, ψιλοκομμένο.

το κατάλληλο κρασί Λευκό Αθήρι.