Η γωνιά του μπακάλικου

10.04.2008
Το μπακάλικό μας και αυτή την εβδομάδα είναι πλούσιο σε προϊόντα, για να φτιάξουμε λαχταριστές συνταγές.

ΣΕΛΙΝΟ
Για να διατηρεί τη θρεπτική του αξία, καλό είναι να καταναλώνεταιάμεσα.

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Χρησιμοποιείται ωμό σε σαλάτες αλλά και ως αρωματικό σε γεύματα.

ΡUΜΜΑRΟ ΝΤΟΜΑΤΑ
Αποτελεί τη βάση για κάθε κόκκινη σάλτσα, δίνοντας παράλληλα τέλειο χρώμα και γεύση.

ΜΠΡΟΚΟΛΟ
Οταν το αγοράζουμε, επιλέγουμε εκείνο που έχει σκληρό κοτσάνι με έντονο πράσινο χρώμα.

ΚΑΡΟΤΟ
Περιέχει σημαντική ποσότητα καροτίνης και βιταμίνης C και αποτελεί ισχυρό σύμμαχο για την υγεία μας.

Αγουρέλαιο
Η διάρκεια ζωής του είναι σύντομη, μόλις 3 μήνες.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Τις βρίσκουμε άφθονες στην αγορά όλο τον χρόνο και δίνουν όμορφο χρώμα στις σαλάτες μας.

ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ
Μερικές μόνο σταγόνες αρκούν, για να συνοδεύσουν τέλεια τα ωμά ή τα βρασμένα λαχανικά.

ΛΕΜΟΝΙ
Ξεπλένει τις τοξίνες από τα κρέατα και εξουδετερώνει τη μυρωδιά του καμένου φαγητού.

ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ
Τα φύλλα του είναι πλούσια σε βιταμίνη C, ενώ περιέχουν και αιθέρια έλαια.

Μαργαρίνη
Είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δόμηση των κυττάρων και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών.

ΞΕΡΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ
Αποτελούν ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ και μπορούμε να τα καταναλώσουμε κάθε στιγμή της ημέρας.

ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
Πρόκειται για μια σοκολάτα υψηλής ποιότητας, η οποία περιέχει μεγάλο ποσοστό κακαόμαζας.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, θεωρείται το πιο φυσικό αντιγριπικό.

ΚΑΡΥΔΙΑ
Συνδυάζονται θαυμάσια με μέλι και γιαούρτι.

ΣΤΑΦΙΔΑ
Τρώγεται σκέτη με γιαούρτι, αλλά και μέσα σε φαγητά.

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες και δίνει πλούσια απολαυστική γεύση στα φαγητά.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ

ΚΑΝΕΛΑ
Γνωστή για το γλυκό της άρωμα, χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική, ενώ έχει και θεραπευτική δράση.

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
Με έντονη γλυκιά γεύση, είναι κατάλληλο για να δώσει άρωμα σε λαχανικά και σάλτσες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ