Για να εντυπωσιάζουμε... τέχνη και φαντασία!

26.03.2008
Μικροαντικείμενα, καθώς και απλά υλικά τις κουζίνας μας μπορούν να μετατραπούν με λίγη φαντασία σε υπέροχες διακοσμήσεις, αλλά και σε πρωτότυπα δώρα για τους φίλους μας!

Κόκκινες καυτερές πιπεριές σωστά στολίδια!

Εάν πιστεύουμε στη γλωσσοφαγιά και στο μάτι, τότε οι πιπεριές αποτελούν την καλύτερη προστασία και μάλιστα, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο οι Ιταλοί τις κρεμάνε στα καταστήματά τους από τα ταβάνια.

Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε υπέροχα το τραπέζι μας, μια διαχρονική σύνθεση είναι οι πιπεριές.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι:

  • 1/2 κιλό αποξηραμένες πιπεριές
  • Ενα σφουγγάρι
  • Θερμή σιλικόνη

Τι κάνουμε:

Περνάμε τις πιπεριές σε ένα σπάγκο, τις κρεμάμε σε ένα σκιερό μέρος για να μην χάσουν το χρώμα τους και περιμένουμε 10 ημέρες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε (1, 2).

Κόβουμε με ένα ψαλίδι λίγο το κοτσάνι της πιπεριάς και το καρφώνουμε στο σφουγγάρι, ακολουθώντας το σχήμα του σφουγγαριού μέχρι να τελειώσει όλο το κενό (3, 4, 5, 6).

Στη συνέχεια, κολλάμε με θερμή σιλικόνη που στεγνώνει αμέσως λίγες πιπεριές σε ένα κερί και το τοποθετούμε στο κέντρο του στεφανιού μας (7, 8, 9).

Οι αποξηραμένες πιπεριές κοστίζουν 4,5, εάν τις αγοράσουμε από κατάστημα μπαχαρικών ή 1,4 το κιλό, εάν τις προμηθευτούμε από μπακάλικο. Το κόστος του σφουγγαριού είναι 5,8.

Η όλη διαδικασία δεν θα ξεπεράσει τα 30 λεπτά και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!


Περίτεχνα μπολάκια και μπουκάλια!

Χρησιμοποιώντας απλώς τα μπουκάλια του κρασιού που έχουμε καταναλώσει, μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχα διακοσμητικά για την κουζίνα μας.

Τι κάνουμε:

Αγοράζουμε χρωματιστό σπάγκο (για ένα μπουκάλι κρασί χρειαζόμαστε 12 μέτρα λεπτό σπάγκο ή 8 μέτρα χοντρό) (1).

Πλένουμε καλά τα μπουκάλια και απομακρύνουμε όλες τις ετικέτες, βάζοντάς τα σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια, τυλίγουμε τον σπάγκο κρατώντας τη μία άκρη με το δεξί μας χέρι και περιστρέφουμε το μπουκάλι κυκλικά (2, 3).

Μπορούμε σε αυτά τα μπουκάλια να βάλουμε λάδι, ξίδι ή κρασί που θέλουμε να σερβίρουμε στο καθημερινό μας τραπέζι (4, 5).

Την παραπάνω βέβαια, διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στα βάζα που αγοράζουμε με διάφορα λαχανικά και μαρμελάδες (6, 7, 8).

Ακόμη, μπορούμε να αγοράσουμε διακοσμητικά κρύσταλλα, η αξία των οποίων είναι 2 το τεμάχιο, και να μετατρέψουμε τα μπουκάλια μας σε εντυπωσιακά κηροπήγια (9, 10, 11).

Καλή επιτυχία !

Σύμβουλος διακόσμησης: Νίκος Κωνστάντης Κατάστημα «Αrt and Flowers», Ευτυχίδου 34, Παγκράτι - ΤΗΛ:2107563551