Η γωνιά του μπακάλικου

10.04.2008
Και σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε απλά υλικά και πολύτιμες συμβουλές! Εσείς, απλώς βάλτε λίγη φαντασία και δημιουργήστε άκρως γευστικά εδέσματα!

Και σε αυτό το τεύχος σας παρουσιάζουμε απλά υλικά και πολύτιμες συμβουλές! Εσείς, απλώς βάλτε λίγη φαντασία και δημιουργήστε άκρως γευστικά εδέσματα!

ΚΡΕΜΜΥΔΙ
Χρησιμοποιείται ωμό, βρασμένο, ψητό και τηγανητό και δίνει μοναδικό άρωμα στις συνταγές μας.

ΜΑΡΟΥΛΙ
Περιέχει βιταμίνες Α, Β, C και Ε, καθώς και υψηλά ποσοστά ασβεστίου, που είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ
Για να κόψουμε γρήγορα και εύκολα φλούδες παρμεζάνας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον αποφλοιωτή της πατάτας.

ΚΑΡΟΤΑ
Χάρη στο χρώμα τους είναι ιδανικά για αμέτρητες γαρνιτούρες.

ΣΕΛΕΡΙ
Τα τραγανά κοτσάνια του δεν πρέπει να είναι ούτε ινώδη, αλλά ούτε και σκληρά.

ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Πλούσιες σε βιταμίνη C και Α, τρώγονται σε σαλάτες ωμές, αλλά και μαγειρεμένες.

ΛΑΔΙ ΕΛΙΑΣ
Μεγάλη η χρήση του στη μαγειρική, τόσο για τη νόστιμη γεύση που δίνει στα φαγητά όσο και για τη θρεπτική του αξία.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ
Είναι πλούσια σε πρωτεϊνες, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, ενώ συγχρόνως έχουν χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών.

ΜΟΣΧΑΡΙ
Για να είναι το κρέας μας νόστιμο και μαλακό, το αφήνουμε να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά, πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ
Η ελληνική ονομασία του αραβόσιτος σημαίνει «η σίτος των Αράβων» και εισήχθη στην Ελλάδα το 1.600 από τη Βόρεια Αφρική.

Μαργαρίνη
Είναι πλούσια σε ακόρεστα λιπαρά, τα οποία είναι απαραίτητα για τη δόμηση των κυττάρων και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών.

ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Παράγεται από αγνό αγελαδινό γάλα και είναι ιδανική για κάθε μαγειρική και ζαχαροπλαστική εφαρμογή.

ΓΑΡΙΔΕΣ
Μπορούμε να τις μαγειρέψουμε στον ατμό, να τις κάνουμε σαγανάκι ή πανέ.

ΖΑΧΑΡΗ
Παίζει σημαντικό ρόλο ως συντηρητικό, τόσο στις μαρμελάδες όσο και στα γλυκά

του κουταλιού.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Στην περίπτωση που σφίξει ή σβολιάσει η σοκολάτα μας στο μπεν μαρί, μπορούμε να ρίξουμε μερικές κουταλιές μαργαρίνη.

ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Εκτιμώνται τόσο για τη γεύση τους όσο και για την πολύτιμη θρεπτική τους αξία.

ΣΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
ΔΥΟΣΜΟΣ
Δίνει μοναδική φρεσκάδα σε πιάτα με κρέας και κυρίως σε αυτά που περιλαμβάνουν αρνί.