Για το τέλειο γιορτινό τραπέζι

28.12.2010

Εχετε προγραμματίσει ένα καταπληκτικό μενού, έχετε τις πιο πρωτότυπες ιδέες για διακόσμηση, το τραπέζι θα είναι άψογα στρωμένο και στολισμένο. Ολα αυτά είναι απαραίτητα για να πετύχει το πάρτι των εορτών, αλλά υπάρχουν και μερικές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και αξίζει να τις εφαρμόσετε.

Σκεφτείτε ότι κάποιοι από τους καλεσμένους σας μπορεί να κάνουν δίαιτα ή να είναι χορτοφάγοι και φροντίστε να υπάρχουν επιλογές στο μενού σας που να ταιριάζουν στις δικές τους απαιτήσεις.

Οταν ετοιμάζετε τα φαγητά, σκεφτείτε από πριν ποια χαλάνε πιο εύκολα και πρέπει να μείνουν στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστούν και ποια μπορούν να μείνουν έξω.

Για να διευκολύνετε τους καλεσμένους σας, στερεώστε κάθε μαχαιροπίρουνο μαζί με την πετσέτα και στολίστε το με μια κόκκινη κορδέλα. Αν χρησιμοποιήσετε χαρτοπετσέτες, μπορείτε να γράψετε το όνομα κάθε καλεσμένου με μαρκαδόρο.

Για να βρίσκουν εύκολα τα ποτήρια τους οι καλεσμένοι σας, στολίστε κάθε ποτήρι με ένα διαφορετικό γιορτινό σύμβολο, που μπορείτε να κρεμάσετε στο πόδι του ποτηριού.

Πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας αρωματίστε το σπίτι: βάλτε σε μια λαδόκολλα φλούδες από πορτοκάλι, κανέλα και γαρίφαλο και αφήστε τα στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Η υπέροχη ευωδιά θα παραμείνει για πολλές ώρες στον χώρο,

Στολίστε την είσοδο του σπιτιού με μικρά φωτάκια για να υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας με γιορτινή ατμόσφαιρα.

Τοποθετήστε στο τραπέζι της εισόδου ένα βιβλίο επισκεπτών για να γράψουν οι καλεσμένοι σας τις εντυπώσεις και τις ευχές τους.

Νέλλη Παρασκευοπούλου