5 μυστικά συστατικά στο μαγείρεμα που θα δώσουν απίστευτη νοστιμιά στα πιάτα σου

30.01.2023
5 μυστικά συστατικά στο μαγείρεμα που θα δώσουν απίστευτη νοστιμιά στα πιάτα σου
Η τέχνη της μαγειρικής έχει κα΄τι από... μαγεία καθώς ανακατεύουμε υλικά σε διαφορετικές αναλογίες και έχουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ορισμένα κοινά καρυκεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε ένα πιάτο με μοναδική γεύση. Παρακάτω θα μάθεις για 5 μυστικά συστατικά που θα σε κάνουν να μσαγειρέψεις όπως ο Jamie Oliver ή ο Gordon Ramsay.

Βούτυρο

Τα λιπαρά είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χρειάζονται για ένα υπέροχο μαγείρεμα. Προσθέτουν γεύση και ένταση στο φαγητό. Και το βούτυρο μπορεί να είναι αυτή η πηγή λίπους. Σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο μαγείρεμα με βούτυρο, απλώς αν θέλεις ενάλλαξέ το με ελαιόλαδο.

Καπνιστή πάπρικα

Αυτό το μπαχαρικό είναι συγγενικό της γλυκιάς πάπρικας, αλλά έχει νόστιμη καπνιστή γεύση. Μπορείς να το προσθέσεις κυριολεκτικά σε όλα: κρέας, πατάτες, γκούλας, ακόμα και ομελέτα — αν σου αρέσει η καπνιστή γεύση, φυσικά. Ωστόσο, είναι εύκολο να προσθέσεις υπερβολική ποσότητα, οπότε αν δεν το έχεις χρησιμοποιήσει πριν, ξεκίνα με μερικές πρέζες.

Η καλύτερη συνταγή για λαχταριστή μηλόπιτα

Κανέλα

«Ποιο είναι το μυστικό;» μπορείς να ρωτήσεις. Όλοι γνωρίζουν ότι η κανέλα είναι απολύτως απαραίτητη στο ψήσιμο και σχεδόν κανένα ψωμάκι ή κέικ δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς αυτήν. Αλλά η κανέλα μπορεί να προστεθεί όχι μόνο σε γλυκά πιάτα καθώς θα δώσει επίσης μια υπέροχη γεύση στο κρέας και τα πουλερικά.

Μάραθος

Δεν αρέσει σε όλους η γεύση γλυκάνισου του μάραθου. Αλλά υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που έχουν πολύ καλύτερη γεύση με μάραθο, όπως τα θαλασσινά, για παράδειγμα.

Πόσο βοηθάει η καστανή ζάχαρη στην δίαιτα;

Καστανή ζάχαρη

Ακριβώς όπως η κανέλα, αυτό το συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο ψήσιμο και στα γλυκά πιάτα. Προσθέτει τη σωστή πινελιά γλυκύτητας σε σάλτσες, μαρινάδες, ακόμα και στο μπέικον. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ψήσεις κρέας με εκπληκτική κρούστα στο φούρνο ή να γλασάρεις ψητά λαχανικά.

Τελευταία τροποποίηση στις 30.01.2023 - 16:50