5 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά το μαγείρεμα

18.10.2021
5 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά το μαγείρεμα
Θεωρείς τον εαυτό σου ως μια καλή μαγείρισσα ή είσαι περισσότερο το στυλ του ατόμου που θα κατηγορήσει τον φούρνο όταν τα πράγματα στην κουζίνα πάνε στραβά; Εάν επιλέγεις το δεύτερο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι δεν είσαι η μόνη. Δεδομένου ότι μας αρέσει πολύ να ασχολούμαστε με το φαγητό, θα θέλαμε να σου δώσουμε ένα χέρι βοήθειας με μια λίστα με τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες όταν μαγειρεύουμε.

Χρησιμοποιείς το ίδιο μαχαίρι για να κόψεις όλα τα τρόφιμα

Όσες πιστεύουν ότι εξοικονομούν χρόνο χρησιμοποιώντας ένα μόνο μαχαίρι για να ετοιμάσουν οποιοδήποτε πιάτο, κάνουν λάθος. Η χρήση του σωστού μαχαιριού για κάθε κοπή κάνει την όλη διαδικασία ευκολότερη και γρηγορότερη. Για να κόψεις κρέας, επίλεξε ένα μεγάλο μαχαίρι. Για λαχανικά, φρούτα, ακόμη και πουλερικά, επίλεξε ένα μικρό μαχαίρι. Για να κόψεις ψωμί, ένα οδοντωτό μαχαίρι είναι ιδανικό.

8 κρίσιμα σημεία στο μαγείρεμα που ίσως αντιμετωπίζεις λάθος

Κόβεις τη μπριζόλα σου αμέσως μόλις ετοιμαστεί

Εκτός από το να μαγειρεύεις το κρέας μόλις το βγάλεις από το ψυγείο, ένα άλλο πολύ συχνό λάθος είναι να κόψεις το κρέας μόλις τελειώσει το ψήσιμο. Συνιστάται να το αφήσεις να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά αφού το βγάλεις από το φούρνο ή τη φωτιά, καθώς η ζέστη μέσα στο κρέας το βοηθά να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα και να το κρατήσει ζουμερό.

Δεν δοκιμάζεις το φαγητό κατά την προετοιμασία

Δεν είναι καθόλου κακό να δοκιμάζεις το φαγητό ενώ μαγειρεύεις, αρκεί να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες υγιεινής. Είναι σημαντικό να ελέγξεις αν το ντρέσινγκ είναι καλό ή αν το κρέας, τα ζυμαρικά ή οτιδήποτε ετοιμάζεις, είναι στο σωστό σημείο μαγειρέματος και αν η υφή είναι εντάξει. Αυτό σου επιτρέπει να αποφύγεις λάθη και σου δίνει χρόνο να διορθώσεις τη συνταγή σου.

Η μοναδική συμβουλή για τα τέλεια ζυμαρικά

Προσθέτεις λάδι (οποιοδήποτε λάδι) στο νερό στο οποίο πρόκειται να μαγειρέψεις ζυμαρικά

Αυτός είναι ένας μύθος που πρέπει να καταρριφθεί αμέσως. Η προσθήκη λαδιού στο νερό των ζυμαρικών όχι μόνο δεν εμποδίζει τη ζύμη να κολλήσει στην κατσαρόλα, αλλά μπορεί επίσης να κάνει τα ζυμαρικά πιο βαριά, κάνοντας τη σάλτσα να κολλήσει πιο δύσκολα. Αυτό συμβαίνει επειδή το λίπος δεν αναμειγνύεται με το νερό.

Χύνεις το νερό στο οποίο μαγειρεύονται τα ζυμαρικά

Συνήθως πετάμε το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά. Αυτό είναι ένα μεγάλο λάθος, επειδή αυτό το νερό χρησιμοποιείται για να κάνει τη σάλτσα πιο σταθερή και νόστιμη. Συνιστάται λοιπόν να μεταφέρεις αυτό το νερό σε ένα δοχείο και να το αναμίξεις με τη σάλτσα, η οποία θα γίνει πιο πηχτή.