Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπέικον

06.10.2021
Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπέικον
Τα βήματα για το τέλειο αποτέλεσμα

Υπάρχει κάτι στο μπέικον που όλοι αγαπούν. Δεν υπάρχει ποτέ λάθος στιγμή για να το απολαύσεις και η υπέροχη αλμυρή γεύση του κάνει τα πάντα να έχουν καλύτερη γεύση. Αν είσαι ήδη λάτρης του μπέικον ίσως να μην υπάρχουν πολλά να διδαχθείς, αλλά για τους αρχάριους, οι παρακάτω συμβουλές θα είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμες για να απολαύσετε το τέλειο μπέικον:

Τα μυστικά για τα πιο ζουμερά burgers

Για μπέικον γαλοπούλας, ξεκίνησε με λίγο λάδι
Δεδομένου ότι το μπέικον γαλοπούλας είναι χαμηλότερο σε λιπαρά από το χοιρινό, το λίγο λάδι κάνει τη μεγάλη διαφορά. Ζέστανε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε φέτες σε ένα στρώμα και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου, περίπου 6 λεπτά. Αφαίρεσε και στραγγίξε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτοπετσέτες.

Πάγωσε το μπέικον
Ακούγεται περίεργο αλλά το μπέικον είναι πολύ πιο εύκολο να κοπεί όταν είναι κρύο. Κράτησε μερίδες στην κατάψυξή σου για το εβδομαδιαίο γεύμα και στη συνέχεια κόψε και ψιλόκοψε κατευθείαν από την κατάψυξη με μια καλή σανίδα κοπής και ένα στιβαρό μαχαίρι. Εάν πρέπει να διαχωρίσεις τις λωρίδες, βάλε το φούρνο μικροκυμάτων σε λειτουργία απόψυξης πρώτα. Ωστόσο, θα πρέπει να αφήσεις το μπέικον σε θερμοκρασία δωματίου πριν από το μαγείρεμα.

Ο καλύτερος τρόπος για να ψήσεις πατάτες (+ μερικοί δημιουργικοί τρόποι να τις γεμίσεις)

Βάλε λίγο νερό στο τηγάνι
Όταν μαγειρεύεις μπέικον στο φούρνο, πρόσθεσε νερό στο σκεύος. Θα μειώσεις το πιτσίλισμα και θα δώσεις μια τραγανή υφή όταν όλο το νερό εξατμιστεί.

Ψήσε αντί να τηγανίσεις
Οι επαγγελματίες μάγειρες δεν χάνουν χρόνο χρησιμοποιώντας τηγάνι για μεγάλους όγκους μπέικον σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Αντίθετα, το ψήνουν σε μεγάλα ταψιά. Άφησε το μπέικον να ψηθεί απαλά και ομοιόμορφα στο φούρνο στους 190 °, αναποδογυρίζοντας στη μέση του χρόνου. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχα τραγανές φέτες μπέικον.