Ο απόλυτος οδηγός για να καταψύξεις το ψωμί ολόκληρο ή σε φέτες

19.09.2020
Ο απόλυτος οδηγός για να καταψύξεις το ψωμί ολόκληρο ή σε φέτες
Μια φρεσκοψημένη φέτα ψωμιού, με βούτυρο, είναι μια από τις πιο νόστιμες απολαύσεις της ζωής. Αλλά υπάρχει και μια παγίδα. Το καρβέλι που δεν μπορούσες να αντισταθείς στο αρτοποιείο θα διαρκέσει μόνο για μία, ίσως δύο ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου πριν μετατραπεί σε ένα τεράστιο κρουτόν. Η κατάψυξη του ψωμιού είναι ο καλύτερος τρόπος για να το διατηρήσεις φρέσκο​. Διάβασε λοιπόν παρακάτω πώς να παγώσεις το ψωμί για να διατηρήσεις για μήνες την τέλεια ποιότητά του.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταψύξεις το ψωμί;

Δεν είναι εύκολο να φας στο σπίτι ένα καρβέλι ψωμί σε δύο ημέρες; Ούτε εμείς. Η κατάψυξη των φετών του ψωμιού δεν το καταστρέφει. Είναι πραγματικά ο ιδανικός τρόπος που προτείνει το Good Housekeeping Test Kitchen για να διατηρήσεις το ψωμί περισσότερο και να διασφαλίσεις ότι θα έχεις πάντα διαθέσιμες νόστιμες φέτες έτοιμες για βούτυρο.

Αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Κόψε το ψωμί. Εάν έψησες ένα φρέσκο ​​καρβέλι ή αγοράσες ένα ζεστό από το αρτοποιείο, βεβαιώσου ότι έχει κρυώσει εντελώς πριν το κόψεις. Μόλις κρυώσει, κόψε το σε φέτες λίγο παχύτερες από αυτές του ψωμιού του τοστ.

Βήμα 2: Τύλιξε το καλά πριν την κατάψυξη. Τύλιξε τις φέτες σε πλαστική μεμβράνη και έπειτα σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα, φροντίζοντας να πιέσεις όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα χωρίς να θρυμματίσεις το ψωμί πριν το καταψύξεις. Κορυφαία συμβουλή: γράψε τον τύπο του ψωμιού και την ημερομηνία στη συσκευασία που έχεις φτιάξει, ώστε να μην μπερδευτείς όταν πας να το αποψύξεις.

Βήμα 3: Καταψύχεις και δεν ξεχνάς. Μπορείς να καταψύξεις το αγαπημένο σου ψωμί που αγοράσες από το κατάστημα ή το σπιτικό καρβέλι, για έως και 8 μήνες, αλλά σου συνιστούμε να το καταναλώσεις μέσα στον πρώτο ή τον δεύτερο μήνα, για καλύτερα αποτελέσματα.

Βήμα 4: Ώρα για τοστ. Εδώ είναι το καλύτερο μέρος: δεν χρειάζεται να ξεπαγώσεις το παγωμένο ψωμί. Όταν είσαι έτοιμη για το πρωινό σου τοστ (ή σνακ τα μεσάνυχτα), απλώς ξετύλιξε την παγωμένη φέτα και βάλε τη στην τοστιέρα ή τη φρυγανιέρα.

Τι γίνεται με την κατάψυξη μιας ολόκληρης φρατζόλας;

Μπορείς να αποθηκεύσεις μια ολόκληρη φρατζόλα στον καταψύκτη, διπλά τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη ή επανασφραγιζόμενες πλαστικές σακούλες (τις οποίες μπορείς να επαναχρησιμοποιήσεις!). Μετά την αναθέρμανση, φρόντισε να χρησιμοποιήσεις τη φρατζόλα για μια μόνο φορά (ιδανική για τραπέζι για μεγάλες οικογένειες ή για δείπνο με καλεσμένους στο σπίτι), αλλιώς θα πετρώσει. Εάν τυλίξεις το ψωμί σε αλουμινόχαρτο και στη συνέχεια το τυλίξεις με πλαστικό περιτύλιγμα πριν την κατάψυξη, μπορείς απλώς να ξετυλίξεις το πλαστικό και να βάλεις το ψωμί σε αλουμινόχαρτο στο φούρνο όταν είναι έτοιμο να ζεσταθεί ξανά.

Για να ξαναζεστάνεις ολόκληρο το καρβέλι, τύλιξε το με αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε το σε φούρνο σε 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ξαναβάλε το καρβέλι στο φούρνο για λίγα λεπτά για να αποκαταστήσεις την τέλεια τραγανή κρούστα. Όταν το φας ζεστό, δεν θα πιστεύεις ότι δεν είναι φρέσκο ​​ψωμί. Τώρα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι το βούτυρο.